AZ opgelucht: blessure van Dani de Wit valt mee. Maar of hij donderdag al speelt, is nog de vraag

Dani de Wit.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Alkmaar

Na alle tegenvallers (wat blessures betreft) van de laatste tijd, heeft AZ nu een meevaller. De blessure van Dani de Wit valt mee. De middenvelder, die afgelopen zaterdag tegen FC Groningen uitviel met hamstringklachten, trainde woensdagavond mee in aanloop naar de wedstrijd tegen Apollon Limassol.

Nadat De Wit zaterdag was uitgevallen, werd er even gevreesd voor een langdurige blessure. ,,Maar de scan bleek mee te vallen’’, zegt trainer Pascal Jansen. ,,Het gaat nu best aardig met Dani, maar of hij donderdag kan spelen moeten we nog bekijken. Hij traint wel mee. We moeten kijken hoe dat gaat.’’

Zeker is wel dat AZ tegen Apollon Limassol weer kan beschikken over Jens Odgaard en Mees de Wit. Beiden ontbraken afgelopen weekeinde omdat ze ziek waren. ,,Ze zijn inmiddels allebei aangesloten en zijn er donderdag bij’’, aldus Jansen.

(Tekst gaat verder na de foto)

Dani de Wit tijdens de training van woensdag in het stadion van AZ.© Foto Theo Brinkman

Volgens de Cypriotische media zal Apollon Limassol donderdag met een verzwakt team aantreden, omdat er blessures in de selectie zijn en omdat de trainer spelers zou willen sparen vanwege een belangrijke competitiewedstrijd die eraan komt.

Of Jansen ook van plan is spelers te gaan sparen? ,,Dat zal donderdag moeten blijken’’, was zoals gewoonlijk het antwoord van de trainer. Gezien het belang van de wedstrijd - en de werkwijze van de trainer - hoeft echter niet te worden verwacht dat het elftal op de schop gaat.

AZ-Apollon Limassol (Cyp), donderdag 21 uur.

Stand in groep E:

AZ 2-6

SK Dnipro-1 2-3

Apollon Limassol 2-1

Vaduz 2-1

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen