Handhavers Hoorn krijgen meer geld om ’weglopen’ te voorkomen

Michiel Snik
Hoorn

De handhavers in Hoorn krijgen een hoger salaris. Dat blijkt uit de antwoorden van het college op vragen van VVD’er Rob Droste.

Droste had een dagje meegelopen met de Hoornse handhavers. De boa’s vertelden hem dat bijna de helft van de twintig handhavers in de afgelopen maanden waren vertrokken omdat zij elders meer kunnen verdienen. Verwezen werd naar steden Purmerend en Alkmaar. Ook zouden handhavers vertrekken naar bedrijven in de beveiliging omdat ze daar een auto van de zaak krijgen.

Uit de antwoorden van het college blijkt dat er inderdaad acht handhavers zijn overgestapt naar een andere werkgever. ,,Zij waren toe aan een andere uitdaging of konden elders meer verdienen. Enkelen werkten al vijf jaar in Hoorn’’, meldt de gemeente. Tevens laat het college weten dat de loonschalen van de handhavers in Hoorn nu zijn opgetrokken naar het niveau van Alkmaar en Purmerend.

Inmiddels is de gemeente druk bezig met het werven van nieuwe boa’s. Er zijn inmiddels vijf nieuwe handhavers aangesteld, bij de jaarwisseling verwacht het college alle vacatures te hebben ingevuld.

Droste laat weten tevreden te zijn over de actie van de gemeente om de handhavers beter te belonen en ook de vacatures snel te vervullen.

Lees ook: Bijna helft van handhavers Hoorn weggelokt voor hoger salaris bij andere gemeenten en ’auto van de zaak’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen