Vomar opent supermarkt in Heerhugowaardse nieuwbouwwijk De Draai

De Vomar en andere winkels in De Draai werden woensdag geopend.© Foto jjfoto.nl / Jan Jong

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

In de Heerhugowaardse nieuwbouwwijk De Draai is woensdag een nieuw woon- en winkelgebied feestelijk geopend. Het gebouw Draaiwaard telt 31 appartementen en ook de Vomar Voordeelmarkt en enkele andere winkels zijn in het pand gevestigd.

Hoorne Vastgoed ontwikkelde de woningen en winkels. De ontwikkeling startte in 2019. De 31 appartementen zijn onlangs al opgeleverd. De Vomar, die woensdagochtend haar deuren opende, is gevestigd aan de voorzijde van het gebouw. Het gaat om de 95e vestiging van Vomar en de vierde in Heerhugowaard.

Jan Jaap Schurer, medewerker van Vomar en bewoner van een appartement boven de nieuwe winkel mocht de openingshandeling verrichten samen met Bastiaan van Loon, directeur winkeloperatie van Vomar.

De nieuwe supermarkt, die een vloeroppervlak heeft van 1400 vierkante meter, is net als het gehele gebouw milieuvriendelijk. Door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen is het gebouw gasloos en energiezuinig gemaakt. Daarnaast wordt de winkel inpandig bevoorraad in een speciale losruimte.

Maar ook Bakkerij Jos Rood en Jerry’s Kaaspaleis hebben er een winkel geopend, net als kapper CFH Coiffures en Foodmaster De Draai. Om hierbij stil te staan was er woensdagmiddag live muziek en werden er gratis hapjes en drankjes verstrekt aan alle bezoekers. Ook konden kinderen zich laten schminken.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.