De uitvaartvereniging, de kolfclub, de visclub, de ijsclub. Ze profiteerden allemaal van de tomeloze inzet van Margje en Richard. En die krijgen nu een lintje

Burgemeester Marjan van Kampen reikte de lintjes uit.© Foto gemeente Schagen

Marten Visser
Sint Maartensbrug

Voor hun enorme inzet voor het dorp Sint Maartensbrug hebben Margje Schuur-Loof en Richard Schuur woensdag een koninklijke onderscheiding gekregen. De lintjes werden uitgereikt door burgemeester Marjan van Kampen.

Het echtpaar Schuur is op vele fronten actief in hun dorp en omgeving, zo meldt de gemeente Schagen. Margje Schuur-Loof (70) is al 31 jaar bestuurslid van de uitvaartvereniging Zijpe (en de voorgangers hiervan). Zij begon in 1991 als bestuurslid van de uitvaartvereniging de Laatste Eer uit Sint Maartensbrug en omstreken. Zij deed het beheer van de aula in Sint Maartensbrug en werd later penningmeester. Die taak is groter dan het financieel beheer van de vereniging.

Margje probeert ook voor de leden de uitvaartkosten zo laag mogelijk te houden. Zij heeft als bestuurslid twee fusies begeleid: met de Laatste Eer uit Burgerbrug en daarna met de uitvaartvereniging Sint Joseph uit ’t Zand. Mede dankzij haar is subsidie verkregen voor verbouwing van het uitvaartcentrum in Sint Maartensbrug.

Financieel gezond

Het uitvaartcentrum voldoet dankzij de facelift weer aan de huidige eisen en is financieel gezond. Sinds 1998 is Marrie Schuur voorzitter van plaatselijke Kolfclub Paal Tien. Hier houdt zij, samen met de secretaris, de kolfclub draaiend en levend. Ook verzorgt zij de administratie van de visclub, daarbij doet zij onder andere werk voor het kwartaalblad.

Richard Schuur (75) is sinds 1991 vrijwilliger bij de uitvaartvereniging Zijpe. Zo heeft hij, samen met anderen, hard gewerkt aan de verbouwing van de aula in Sint Maartensbrug. Technisch inzicht en handigheid hielpen hem daarbij. Mede dankzij Richard Schuur staat nu een prachtig uitvaartcentrum in Sint Maartensbrug. Nog steeds kan de uitvaartvereniging op hem rekenen voor technische karweitjes. Helaas werd hij aan het einde van 2021 getroffen door een ernstige ziekte, waardoor de grote inzet van toen niet meer mogelijk is.

Visclub

Hij was ook, van 1998 tot april dit jaar, vrijwilliger voor Visclub Noordwest 9. Hij verzorgde hier het onderhoud van het materieel, keuring van boten en verplaatsing van het onderkomen naar de zuidzijde van Petten. Eerder nog, vanaf 1982 tot heden, was hij verbonden aan IJsclub Sint Maartensbrug. Daarnaast was hij sinds jaar en dag bezorger van de Dorpskrant Sint Maartensbrug.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.