SailWise verblijd met 5.000 euro van de VriendenLoterij: ’Benoeming tot Club van de Week betekent erkenning voor wat wij doen’

De cheque is met veel enthousiase ontvangen.© Foto De Vriendenloterij

Martijn Mak
Enkhuizen

SailWise, de stichting die watersportvakanties voor mensen met een beperking organiseert, is door de VriendenLoterij uitgeroepen tot ’Club van de Week’ en krijgt daarom 5.000 euro.

„Deze benoeming betekent erkenning voor de mogelijkheden die wij voor mensen met een beperking op het water creëren”, zegt Renske Rietbergen, directeur SailWise. Het geld gaat naar een nieuwe bijboot voor zeilklipper de Lutgerdina. „Deze bijboot is belangrijk omdat deze ook gebruikt wordt als er iemand onverwacht overboord gaat. De klipper is namelijk erg hoog waardoor je niet eenvoudig bij iemand kunt die in het water ligt. Dankzij de bijboot gaat dit wel heel goed en snel.”

’Clubs van de Week’ is door de VriendenLoterij bedacht om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Clubs, verenigingen en stichtingen die in aanmerking willen komen, kunnen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.

In het afgelopen jaar werden twee andere West-Friese verenigingen ook verblijd met een bijdrage van de VriendenLoterij: de Hoornse Badmintonvereniging en Hondenschool HSV De Streek in Bovenkarspel.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen