Wie wordt de nieuwe burgemeester van Heemskerk? Volgende week weten we het

Het gemeentehuis van Heemskerk.© Foto Ronald Goedheer

van onze verslaggever
Heemskerk

De voorzitter van de vertrouwenscommissie in Heemskerk, Emmy Lamers, maakt volgende week donderdag 13 oktober 2022 bekend wie de gemeenteraad voordraagt als nieuwe burgemeester.

In een besloten vergadering om 20 uur maakt de raad zijn keuze, daarna volgt de bekendmaking in de openbare raadsvergadering. Deze start rond 21.30 uur. Deze vergadering is te volgen in de Raadzaal van het gemeentehuis maar ook via de livestream op gemeenteraad.heemskerk.nl.

In totaal solliciteerden 19 kandidaten voor de functie burgemeester van Heemskerk. De vertrouwenscommissie, bestaande uit een delegatie van de gemeenteraad, is in gesprek gegaan met een aantal van deze kandidaten. Na deze gesprekken heeft de commissie een selectie gemaakt, waaruit de voordracht voortkomt. De gemeenteraad besluit over de definitieve voordracht.

De aanbeveling van de burgemeester wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester beëdigd door de commissaris van de Koning op 15 december 2022.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen