Gezamenlijke huisartsenpraktijk in De Goorn vergt nog zeker twee jaar

Leo Blank
De Goorn

Op zijn vroegst eind 2024 kunnen de huisartsen van Avenhorn, Berkhout, Ursem en Spierdijk naar de nieuwe HOED (Huisartsen Onder Een Dak) in De Goorn.

Dat laat een woordvoerder van Koggenland weten. Vorige week werd een drukbezochte informatiebijeenkomst gehouden over een concept van het stedenbouwkundige plan. Omwonenden van het terrein aan de Dwingel, waar nu nog de oude Jozefschool staat, en andere belanghebbenden konden suggesties aandragen voor verbetering van het plan. In de loop van deze maand wordt gestart met de sloop van de school.

De verwachting is dat het bestemmingsplan medio volgend jaar wordt vastgesteld. Zoals bekend bestaat het bouwplan uit een HOED en kinderopvang alsmede 24 appartementen. Of de huisartsenpraktijk Spierdijk ook direct na oplevering verhuist naar De Goorn is overigens niet zeker. Eerder liet de huisarts daar weten dat zij voorlopig vastzit aan een huurcontract voor haar praktijk in de katholieke kerk.

Koggenland gaat vooralsnog uit van oplevering eind 2024/begin 2025. Maar dat is met een fikse slag om de arm. ,,Door procedures kan de planning vertraging oplopen”, aldus de woordvoerder.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen