Stichting FrisseWind.nu en Dorpsraad Wijk aan Zee in race voor plek in Duurzame Top 100

Tata Steel gezien vanuit de duinen bij Wijk aan Zee.© Archieffoto RS

Richard Stekelenburg
Wijk aan Zee

Stichting FrisseWind.nu en de Dorpsraad Wijk aan Zee dingen mee maar een plek in de Duurzame Top 100 2020 van dagblad Trouw.

Beiden staan op de groslijst vanwege hun inzet voor een betere luchtkwaliteit in de IJmond. FrisseWind.nu nam vorig het initiatief voor een aangifte tegen Tata Steel vanwege het moedwillig schaden van de gezondheid van mens en dier. Die aangifte wordt inmiddels gedaan namens ruim 800 personen en tien organisaties.

Donderdagavond 6 oktober wordt de uiteindelijke rangorde van de Duurzame Top 100 bekend gemaakt. Dat gebeurt ’s avonds tijdens een feestelijke bijeenkomst over duurzaamheid in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, in aanwezigheid van onder anderen Marjan Minnesma van Urgenda, duurzaamheidsgoeroe Maurits Groen en klimaatminister Rob Jetten.

Het is de veertiende keer dat Trouw de Duurzame Top 100 samenstelt. Voerden de eerste jaren vooral invloedrijke personen op het gebied van verduurzaming en natuur de boventoon, de laatste jaren scoren vooral burgerinitiatieven hoog. Vorig jaar veroverde ABP Fossielvrij de eerste plek, een groep van leraren en ambtenaren die een groen pensioen eisen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen