Harde muziek, gummende auto’s, alcohol en intimidatie: overlastprobleem bij Cruijff Court. Gemeente plaatst camera

De gemeente plaatst voor de duur van drie maanden een mobiele camera in de buurt van het voetbalveldje langs de Texelstroomlaan.© Foto RedMouse

Van onze verslaggeefster
Den Helder

Harde muziek uit grote speakers, ’gummende auto’s’, het drinken van alcohol en het doen van behoeftes in de openbare ruimte, intimiderend gedrag en het verstoren van de openbare orde.

Bewoners in de buurt van het Cruijff Court hebben de laatste tijd diverse meldingen van overlast doorgegeven aan gemeente, politie en Woningstichting. Naar aanleiding daarvan plaatst de gemeente voor de duur van drie maanden een mobiele camera in de buurt van het voetbalveldje langs de Texelstroomlaan.

„Dit gedrag en overlast moet stoppen”, meldt de gemeente in een brief aan de bewoners. „Dat is helaas niet eenvoudig. Wij hebben gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld. Eerder gevoerde gesprekken met de omwonenden hebben we hierin meegenomen. Op korte termijn is het belangrijk om de situatie in kaart te brengen. De burgemeester heeft besloten om voor drie maanden een mobiele camera op locatie te plaatsen. De camera wordt geplaatst om toezicht te houden op openbare plaatsen ter handhaving van de openbare orde.”

Politie

De politie mag de beelden van de camera’s bekijken om te controleren of alles rustig en veilig verloopt.© Foto RedMouse

De politie mag de beelden van de camera’s bekijken om te controleren of alles rustig en veilig verloopt op de plekken waar de camera’s staan of hangen. „Gebeurt er iets? Dan mag de politie de beelden ook gebruiken om de daders op te sporen. We verwachten dat door deze inzet de overlast ook vermindert.”

De gemeente voert ook al enige tijd gesprekken met een groep bewoners uit de buurt. Deze gesprekken worden uitgebreid. Daarnaast wordt onderzocht hoe de openbare ruimte in de toekomst heringericht kan worden om de overlast te beperken. „De brede weg en stoep maken dit overlastgevende gedrag mogelijk. Versmalling van de weg en het toepassen van meer groen is misschien een goede oplossing.”

Een foto van het Cruijff Court in Den Helder uit 2010, destijds was er sprake van een schietincident.© Archieffoto

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.