Bonnenregen bij controles op A7: vijfhonderd hardrijders, ’spookauto’ in beslag genomen

Politiecontrole op parkeerterrein De Koggen.© Foto Glocal Media

Michiel Snik
Hoorn

De politie heeft de afgelopen week een grote verkeerscontrole gehouden bij Hoorn en daarbij honderden bekeuringen uitgeschreven.

De controles waren op 28 en 29 september langs de A4 en A7. In Hoorn stonden de agenten op de parkeerplaats De Koggen bij Hoorn. Er werd gecontroleerd op zaken als gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van verboden middelen of voorwerpen.

Spookvoertuig

Er werden ruim 200 voertuigen gecontroleerd. Hierbij is een aanhouding verricht voor rijden onder invloed, zo laat de politie nu weten. Er is ook een spookvoertuig in beslag genomen, dit is een auto die niet geregistreerd staat. De Belastingdienst heeft tevens een aantal naheffingen motorrijtuigenbelasting opgelegd. Bij de controles werden verder tientallen bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het niet kunnen tonen van de juiste papieren en voor rijden zonder geldig rijbewijs. Daarnaast zijn er meer dan 500 snelheidsovertredingen geconstateerd door de flitsauto.

(Tekst gaat door onder de foto)

Politiecontrole langs de A7 bij parkeerterrein De Koggen.© Foto Glocal Media

Voor de controles werkte de politie samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Douane en de Koninklijke Marechaussee. Door informatie, expertise en krachten van verschillende overheidsinstanties te bundelen, kan criminaliteit effectiever worden bestreden, zo meldt de politie.

Tijdens de controles werden ook kaartjes uitgedeeld van Meld Misdaad Anoniem met als doel de meldingsbereidheid te vergroten. De politie hoopt dat met het uitdelen van de kaartjes mensen meer bewust worden van hun omgeving en scherper zijn op mogelijke signalen van criminaliteit. „Bijvoorbeeld alleen op vreemde uren activiteit bij een bepaald pand in de wijk of op het industrieterrein. Of iemand in de straat die allerlei luxe goederen heeft, terwijl die persoon geen vaste baan heeft”, aldus een politiewoordvoerder.

Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar op nummer 0800-7000.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.