Radioloog Noordwest Ziekenhuis gekozen tot ’beste opleider van Nederland’. Specialist spreekt van ’ongelofelijke eer’

Radioloog Kees van Dijke.© Foto NWZ

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Radioloog Kees van Dijke van het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar en Den Helder is uitgeroepen tot ’beste opleider van Nederland’.

De 63-jarige NWZ-specialist uit Schoorl kreeg die eretitel, behorend bij de Opleidingsprijs 2022, zaterdag uitgereikt tijdens het DJS Congres (De Jonge Specialist) in de Jaarbeurs in Utrecht. Van Dijke ontving bovendien 8000 euro, bedoeld voor het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding.

Deelnemers aan het congres - artsen in opleiding tot specialist, artsen niet in opleiding tot specialist en arts-onderzoekers - konden hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerden. De andere twee waren chirurg Bas Verhoeven en cardioloog Arie van Dijk, beide verbonden aan het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen.

Maatwerk

Noordwester Van Dijke was verrast en vindt het vooral ’een ongelofelijke eer’ dat de prijs naar hem is gegaan. Hij was voorgedragen vanwege zijn grote betrokkenheid en inspanningen voor een gezond en veilig opleidingsklimaat. Bovendien biedt de radioloog ruimte voor maatwerk, is goed bereikbaar en staat ook buiten zijn diensten klaar voor zijn artsen in opleiding.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.