Verontwaardiging en 200 euro beloning om gestolen elektrische fietsen station Hoogkarspel

Station Hoogkarspel: de plek waar de fietsen zijn gestolen.© Foto aangeleverd

Fiore Houwing
Wervershoof

Jesper Groot (18) baalt als een stekker: zijn elektrische fiets is zaterdagavond gestolen op station Hoogkarspel. Vader Jos Groot looft een beloning van 200 uit voor de gouden tip. De politie bekijkt de camerabeelden.

Zaterdagavond ging Jesper uit Wervershoof met een groep vrienden naar een concert van de Dijk in Amsterdam. Het stel parkeerde de fietsen, waaronder twee e-bikes, op station Hoogkarspel om vervolgens met de trein naar Amsterdam te reizen. Bij terugkomst op het station waren de twee elektrische fietsen spoorloos verdwenen.

Puber

De jongens hadden de fietsen wel netjes op slot gezet, maar geen tweede kettingslot gebruikt. Het originele ringslot bleek niet genoeg bescherming te bieden tegen fietsendieven. Jos: „Ik zei nog zo tegen mijn zoon: zet je fiets vast met een kettingslot. Maar dat heeft hij niet gedaan. Het is een puber hè.”

Extra zuur voor Jesper, hij had zijn elektrische fiets net voor 220 euro laten opknappen, én de tweewieler was niet verzekerd. Jos: „De fiets was helemaal netjes. Mijn zoon had hem net een onderhoudsbeurt gegeven en er een nieuw computertje op laten zetten. Hij baalt als een stekker dat hij zijn centen kwijt is.”

Hoop

Jos en Jesper zetten momenteel alles op alles om de fiets terug te vinden. Jesper deed aangifte bij de politie, en Jos plaatste een oproepje op Facebook waarin hij 200 euro beloning uitlooft voor de gouden tip. Jos: „Misschien heeft iemand een kenteken opgeslagen. Zo’n tip zou tot de vondst van de fietsen kunnen leiden. Ik vind het prima als ik daar 200 piek voor moet betalen. Voor dat bedrag heb ik geen nieuwe fiets.”

Lees ook: Bij overval in Medemblik gebruikte fiets teruggevonden in Purmerend

Jesper kreeg zojuist te horen dat de politie camerabeelden van die avond gaat bekijken. Jos: „We hadden niet verwacht dat de politie er serieus mee aan de slag zou gaan. We hadden het eigenlijk al een beetje opgegeven. Dat ze de camerabeelden gaan bekijken, is een meevaller. Wie weet dat er nog een sprankje hoop is.”

Lees ook: Fietsendief (51) uit Hoorn aangehouden na reeks diefstallen van elektrische fietsen

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen