Voetballer FC Volendam verdacht van aanranding en zware mishandeling jonge vrouw in nachtclub

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam-voetballer Tayrell W. wordt verdacht van aanranding en mishandeling van een 20-jarige vrouw in een Amsterdamse nachtclub.

De 20-jarige voetballer heeft zichzelf gemeld bij de politie, nadat op de lokale omroep AT5 in een opsporingsprogramma beelden van de zaak waren verspreid.W. zou zich daarop hebben herkend.

De vrouw zou in de nacht van 16 op 17 juli in de nachtclub bij haar borst zijn gepakt. Nadat ze zich wil verdedigen wordt ze door twee mannen zo zwaar mishandeld dat ze nog wekenlang alleen vloeibaar voedsel tot zich kan nemen door een rietje. De vrouw heeft haar kaak op drie plekken gebroken.

W. tekende enkele weken voor het incident zijn eerste profcontract bij FC Volendam, waar hij voor het Jong-team uitkomt dat in de tweede divisie speelt.

’Feiten worden onderzocht’

Een woordvoerder van FC Volendam laat weten dat de club door de voetballer op de hoogte is gesteld en op dit moment ’de feiten onderzoekt’ van het incident. „Daarna kunnen we een standpunt innemen”, aldus een woordvoerder van de club.

Het is nog niet duidelijk of de aanvaller - die zich wel bij de politie heeft gemeld maar niet is aangehouden - dinsdagavond meespeelt met Jong Volendam tegen FC Lisse.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.