Honderdtwintig bijzondere items op de veiling van kringloopwinkel de Groene Ezel. Blikvanger is de replica van een Gerrit Rietveldkast

De replica van een buffetkas van Gerrit Rietveld.© Beeld de Groene Ezel

van onze verslaggever
Heemskerk

Op zaterdag 8 oktober houdt Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel de jaarlijkse veiling. Blikvanger is de replica van een buffetkast van Gerrit Rietveld, het startbod daarop is duizend euro.

De laatste veiling bij De Groene Ezel was alweer tweeënhalf jaar geleden. Door de coronamaatregelen werden ze afgelast. Daarvoor in de plaats hield de kringloopwinkel wekelijks veilingen van één item via Facebook.

Nu dus weer een echte veiling, met meerdere mooie items. De veiling duurt van 11 tot 13 uur, de Groene Ezel bevindt zich aan de Lijnbaan 14 in Heemskerk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Een vorige veiling bij de Groene Ezel in april 2019.© Archieffoto / Ronald Goedheer

Vrijwilliger Gerard Beentjes van de Groene Ezel, maakte een exacte kopie van de kast van Gerrit Rietveld aan de hand van de bouwtekeningen van het meubelstuk. De originele kast is in het bezit van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Inclusief de kast, worden er 120 items geveild. Deze items zijn te zien op de website van de kringloopwinkel op www.kringloopwinkelheemskerk.nl. Voor geïnteresseerden die deze items in het echt willen zien zijn er op 4, 5 en 6 oktober kijkdagen tijdens de openingstijden van de winkel van 12 tot 16 uur.

De totale opbrengst van de veiling gaat naar drie goede doelen in de IJmond: Logeerhuis Ons Huis, Dierendorp Heemskerk en Stichting in het Zadel.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen