Hoppa, 250 netto per maand erbij. Personeel Hotel Zuiderduin krijgt energiecompensatie. ’Ik zag de tranen in de ogen van sommige personeelsleden’

Rith Groot in de keuken van hotel Zuiderduin.© Archieffoto jjfoto.nl/Jan Jong

Leonie Groen
Egmond aan Zee

Elke maand netto 250 euro erbij, de komende drie maanden. Toe maar. Het personeel van Hotel Zuiderduin krijgt een energiecompensatie.

Het gaat om 220 medewerkers van de 280. Zestig medewerkers wonen intern, die hebben geen energiecompensatie nodig. Het kost de werkgever, directeur Rith Groot, 61.600 per maand. In totaal toch zo’n 185.000 euro.

Groot kon het niet aanzien dat zijn medewerkers zich zorgen maakten. Hij heeft veel parttimers in dienst. Veel moeders. ,,Er was nog net geen paniek maar ik zag wel tranen in de ogen van sommige personeelsleden.”

De directeur zegt dat hij een goede zomer heeft gedraaid. ,,Iedereen heeft hard gewerkt. Ik dacht ’jullie zijn goed voor mij, ik wil goed zijn voor jullie. We moeten het samen doen. Dit gaan we ook met elkaar doen’.”

Zijn mailbox stroomt inmiddels vol met dankbetuigingen. Eén medewerkster vertrouwde Groot toe dat haar man net van zijn werkgever had gehoord dat op zijn werk de verwarming werd terug gedraaid naar dertien graden. Groot kan het lijden. ,,Het moet allemaal wel kunnen, wij kunnen het.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.