Na twee wedstrijden heeft Schoten al tien tegentreffers moeten slikken. VSV versloeg de ploeg in eigen huis met 1-6

Joey Meijer omspeelt Hofman en maakt 0-4 united photos rob van wieringen

Simon Luybé
Haarlem

VSV heeft korte metten gemaakt van Schoten. De teller stopte bij 1-6.

Keeper Thijs Hofman heeft in de twee gespeelde wedstrijden al tien treffers om zijn oren gehad. Dat hij na afloop even geen zin had om hier over te praten, was logisch. Robin de Ridder was uiteraard ook teleurgesteld maar de aanvoerder nam zijn verantwoordelijkheid. ,,We wisten vooraf dat we een kleine groep hebben, de spoeling is dun. En de conditie is nog niet op orde. Maar de basis is inzet en dat mis ik. Als oudste speler maak ik nog de meeste meters”, vertelde De Ridder.

Bij VSV stond Floris Serné weer in het doel. Vorig jaar was dat Roy van der Aar maar die zeker tot de winterstop uitgeschakeld met een ontsteking op een nare plek. Desondanks stond Johan van der Aar langs de lijn. De vader van Roy volgt trouw alle wedstrijden. Sinds vorig jaar is hij begonnen met filmen van zijn zoon. Door de hobby is hij uitgegroeid tot vaste analist bij VSV.

,,Vroeger had je plakboeken. Nu gaat alles digitaal. Ik knip de verslagen uit het Haarlems Dagblad en verwerk dat in de video voor mijn zoon. Ben begonnen met een eenvoudig fototoestel. De nieuwe trainer (Tim Joon red.) vroeg of ik beelden van het hele team wilde maken. We hebben een abonnement genomen op een speciaal softwareprogramma van Sportsview en ik neem nu elke wedstrijd op”, zei Van der Aar, die met een grote videomast de aandacht trok.

Videoanalist Van der Aar vertelde enthousiast over zijn nieuwe taak. ,,Ik kan bijvoorbeeld aangeven wanneer er een hoekschop of vrije trap voor of tegen is. Dan kan Tim later aangeven dat hij bijvoorbeeld alle corners willen zien. Ik heb ook al eens een vraag gehad van een scheidsrechter of hij de beelden mocht hebben. Er was een begeleider en rapporteur voor hem aanwezig”, aldus Van der Aar, die in het verleden zelf arbiter is geweest voor de KNVB. ,,Dan ging ik zaterdag om tien uur van huis en was ik zeven uur thuis. En op zondag voetbalde ik zelf bij Spaarnwoude. Met twee versleten knieën ging dat niet meer.”

Vier minuten

Al na vier minuten spelen kwam VSV op voorsprong. Jesse Posseth ontweek een sliding van Enriko Jagernath waarna Bart Veldhuis kon scoren. Het was eenrichtingsverkeer. Via de opkomende Tim Sewalt werd het 0-2. Na een half uur spelen maakte Randy Rietdijk er 0-3 van en Meijer een minuut later 0-4 nadat hij op fraaie wijze keeper Hofman omspeelt. Amin Ouass bepaalde de 1-4 ruststand.

In de tweede helft liep VSV uit naar 1-6 door goals van Sewalt en Posseth.

Volgende week tegen Alliance’22 is videoanalist Van der Aar weer van de partij. ,,Maar als Roy weer gaat keepen en hij moet in het tweede elftal beginnen dan ga ik daar naar toe.”

derde klasse zondag

SchotenVSV1-6

4. Veldhuis 0-1, 21. Sewalt 0-2, 30. Rietdijk 0-3, 31. Meijer 0-4, Ouass 1-4, 71. Sewalt 1-5, 83. Posseth 1-6.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen