Vriendin van op Mallorca omgekomen Carlo Heuvelman eist tonnen schadevergoeding

Bloemen voor Carlo Heuvelman.© Archieffoto District8/Owen O'Brien

Maarten Kolsloot
Hilversum

De vriendin van de op Mallorca omgekomen Carlo Heuvelman eist tonnen schadevergoeding van de Hilversumse jongeren die verdacht worden van betrokkenheid bij zijn dood. Dat melden bronnen aan deze redactie. Het zou om zo’n 300.000 euro gaan.

Dat ter compensatie van bijvoorbeeld te maken kosten voor huishoudelijke hulp en gederfde inkomsten nu Heuvelman is weggevallen als kostwinner.

Edwin Bosch, de advocaat die de familie Heuvelman bijstaat, spreekt van een ’standaard overlijdensschadeberekening’ zoals die ook wordt gemaakt bij een verkeersdode. De raadsman noemt het bedrag ’feitelijk maar een schijntje van wat de werkelijke schade is’. Zo is volgens hem bijvoorbeeld geen rekening gehouden met eventuele salarisverhogingen van Heuvelman. „Dan kom je veel hoger uit”, aldus Bosch. De advocaat constateert ook dat de dood van Heuvelman er bij zijn vriendin ’behoorlijk heeft ingehakt en ze er veel last van heeft’.

Lees ook: Rechtszaak tegen Hilversumse verdachten in De Zaak Mallorca gaat eindelijk van start. Wij zitten met vragen. Luister nu naar aflevering 7 van onze podcast

Dinsdag begint de rechtszaak tegen negen Hilversumse verdachten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere vechtpartijen op het Spaanse eiland in de vroege ochtend van 14 juli 2021. Carlo Heuvelman raakte bij een van die vechtpartijen dodelijk gewond. Drie Hilversummers worden door justitie verantwoordelijk gehouden voor de doodslag op de 27-jarige Heuvelman. Het gaat om Sanil B., Mees T. en Hein B.

Naast doodslag op Heuvelman wordt de verdachten uit de groep Hilversummers verweten dat ze twee pogingen tot doodslag op twee andere slachtoffers op hun geweten hebben en dat ze hebben gevochten, zogenoemd openbaar geweld. Niet alle verdachten hebben een even grote rol in het geweld.

De zaak blijft ook na ruim een jaar onderzoek onduidelijk. Getuigen spreken elkaar tegen en videobeeld ontbreekt van de fatale vechtpartij die mogelijk slechts enkele seconden heeft geduurd. De rechtszaak neemt twaalf zittingsdagen gedurende drie weken in beslag en de uitspraak volgt naar verwachting op 18 november.

Lees ook: Wie is verantwoordelijk voor de dood van Carlo? | voorbeschouwing

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen