Eindelijk hebben de handballers van VVW een nieuwe coach gevonden. Zonder hem wordt er voorlopig ook gewonnen

Bart Koper, die hier een FHC-speler afstopt, keerde na enkele jaren bij Volendam terug naar VVW© Foto Jan Mulder

Robin Kaandorp

Aan de lange zoektocht naar een coach kwam recent een einde voor de handballers van VVW. Maar pas komende week zal Rick Visser zich bij het team voegen. Nog zonder coach wist de tweededivisionist uit Wervershoof evengoed te winnen. Ze klopten FHC met 33-25.

Doorgaans is het op zondag een ’middagje VVW’ in De Dars, maar het vrouwenteam startte de competitie uit bij E&O 2. Het is daarom wat rustiger dan normaal als de mannen hoofdmacht aan de wedstrijd begint. Uiteindelijk druppelen de toeschouwers gaandeweg de eerste helft binnen. ,,Dus we hadden geen klagen wat betreft de sfeer”, stelt keeper Alle Neefjes als hij kort na afloop om zich heen kijkt. ,,Voor de bond is het natuurlijk lastig om dat te regelen, maar gelukkig spelen we nog wel iets van zeven of acht wedstrijden achter elkaar.”

Neefjes vormde de afgelopen weken een deel van de technische staf, want het duurde lang voordat de ploeg een opvolger vond voor de naar Westfriezen vertrokken Marcel Neuvel. Die is er nu in de persoon van Rick Visser. Hij was als speler en coach actief bij Berdos en trainde meest recentelijk de vrouwen van Con Zelo. ,,Hij twijfelde eerst nog een beetje, maar gelukkig heeft hij toch ’ja’ gezegd.”

Met flink wat ervaren krachten, onder wie de 28-jarige Neefjes, in de gelederen, lukte het evengoed om redelijk goed door de voorbereiding te komen. Heel veel is er niet veranderd. Boegbeeld Jeroen van der Starre heeft een stapje teruggedaan. ,,Maar we hebben gelukkig nog een tweede.” En hij is in noodgevallen nog beschikbaar. ,,We hebben een vrij brede selectie en we hebben er echt zin in.”

Veelbelovend

De start is in ieder geval veelbelovend. Met een goedgevulde bank nemen de Wervershovers (die met Maikel Schouten ook een tweede keeper in de gelederen hebben) in de tweede helft duidelijk afstand van de bezoekers uit Leeuwarden. In de eerste helft weet FHC nog redelijk in het spoor te blijven, maar met slechts twee wissels (en uiteindelijk na een rode kaart nog eentje) kan de gepromoveerde ploeg het na rust niet meer bijbenen en wordt de marge nog ruim.

Wat VVW komend jaar te wachten staat is een beetje gissen, want de ploeg is in een andere tweede divisie ingedeeld. ,,Daar hebben we niet voor gekozen overigens”, vertelt Neefjes. ,,Maar we zitten dit jaar in de noordelijke poule.” Derby’s zijn er niet. FHC is nog een van de meest nabije tegenstanders. Het merendeel van de ploegen komt uit het oosten van het land. ,,Ja, je moet er wat voor over hebben”, zegt de keeper met een glimlach. ,,Maar dat hebben we allemaal. We vinden dit een mooi niveau en willen ons ook zeker handhaven. Vorig jaar eindigden we in de middenmoot. Het zou mooi zijn als we dat dit jaar ook weer voor elkaar krijgen.”

Waar het mannen handbal het al jaren zwaar heeft in Noord-Holland weet VVW bovendien een team met alleen maar spelers uit het dorp op te stellen. ,,Al hebben sommige jongens wel ergens anders gespeeld.” Zoals Bart Koper, die enkele jaren bij Volendam speelde, maar weer is teruggekeerd op het oude nest.

Hoe het in de toekomst zal gaan is echter ook in Wervershoof ongewis. ,,We hebben geen jongensteams meer in de jeugd. Er zijn nog altijd wel mensen die zich er hard voor maken, maar als laatste hadden we een C-team. Het probleem was dat je er altijd nét niet voldoende had voor een team. Dus dan moesten we er of spelers bij zien te krijgen of samenwerken met een andere club. En dat bleek te veel werk voor het plezier dat het bracht. Hopelijk zien we nog wel een keer een paar jongens van dat team terug en iedereen die op een goed niveau wil handballen is trouwens welkom, want wij gaan met dit team voorlopig nog wel even door.”

Scores VVW: J. Groot 10, Koper 5, B. Groot 4, Janssen 3, Kok 3, Smit 3, Jong 2, Schutte 2, Ligthart 1

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen