FC Volendam overtuigt niet op het moment dat het moet; Fortuna Sittard met 2-0 te sterk

FC Volendam-speler Gaetano Oristanio is in de achtervolging op Arianit Ferati van Fortuna Sittard.© Foto ANP/Marcel van Hoorn

Gideon Smit
Sittard

Om langer dan één seizen in de eredivisie te mogen blijven, zal FC Volendam in ieder geval tegen de verwachte staartploegen punten moeten pakken. Maar op bezoek bij Fortuna Sittard - juist een concurrent - kon de formatie van Wim Jonk geen moment overtuigen: 2-0

Lees ook: ’Als je in de eerste tien minuten drie keer de bal aan de tegenstander geeft, kun je net zo goed direct de bus weer in stappen’. FC Volendam geeft niet thuis bij Fortuna

De belangen vooraf waren voor beide partijen duidelijk. Omdat Cambuur (3-0 winst op PSV) en Go Ahead Eagles (1-1 tegen Ajax) één of meer ’bonuspunten’ pakten, was het zaak om in ieder geval punten te verzamelen in een rechtstreekse ontmoeting met een concurrent.

Fortuna leek die opdracht beter begrepen te hebben. FC Volendam, startend in dezelfde opstelling als tegen Vitesse (1-1), werd direct onder druk gezet en kwam er voetballend niet goed uit. Eenmaal in balbezit creëerden de bezoekers hun eigen probleem door deze weer snel te verliezen.

De problemen werd alleen maar groter na een half uur, toen Umaro Embaló na een afgeslagen vrije trap vrij, fraai en doeltreffend mocht uithalen. En nog voor de eerste helft voorbij was, leek de beslissing definitief gevallen. Met nog maar tien spelers op het veld - Bilal Ould-Chikh zag de rode kaart na tussenkomst van de VAR - slikten de bezoekers de 2-0 kort voor de rust.

Na de pauze kwam FC Volendam één keer in scoringspositie. Maar doelman Ivor Pandur redde de één-op-één met Robert Mühren. Vergeleken met de mogelijkheden van de thuisploeg was dat een karige oogst. Aan de andere kant van het veld was Fortuna tweemaal dichtbij een treffer maar Yilmaz (op de paal) en Córdoba (lat) raakten het doel en nog een rij kansen bleef onbenut.

Fortuna Sittard-FC Volendam 2-0. 33. Embaló 1-0, 44. Özyakup 2-0. Rode kaart: 39. B. Ould-Chikh. (FC Volendam).

Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Navarro, Guth, Cox; Özyakup (81. Bassett), Duarte (12. Erdogan), Ferati (81. Sourlis); Embaló (71. Vita), Yilmaz, Córdoba (71. Tasci).

FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Benamar (61. W.Ould-Chikh), Murkin; Eiting, Mirani, Oristanio; B.Ould-Chikh, Mühren (71. Zeefuik), Van Mieghem (46. Veerman).

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen