Sporting Andijk heer en meester in derby: ’De zege komt ze toe, het kon ook 6-0 of 7-0 worden’

Een hoogstandje aan de kant van Opperdoes in het duel waarin Sporting Andijk de betere was.© Foto Jaap van der Pijll

Mick van der Nat
Andijk

Het was erop en erover voor Sporting Andijk tegen rivaal Opperdoes. Met 3-0 werd de derby zaterdag met overmacht gewonnen. ,,De goal net voor rust knakte Opperdoes”, aldus doelpuntenmaker Luc Waardenburg.

Op een dag dat alle seizoenen van het jaar voorbij kwamen, waren de supporters toch massaal op het duel afgekomen. Het was de eerste keer dat de derby werd gespeeld in vier jaar tijd en hij stelde niet teleur. ,,Hier doe je het voor, tegen Opperdoes spelen en dan zo winnen”, vertelde Luc Waardenburg. ,,De eerste helft was voor ons qua balbezit, maar we kwamen niet tot kansen”, concludeerde de spits.

Toch was het voor rust raak voor de goalgetter die terugkeerde op het oude nest. ,,Hij viel één keer goed, net voor rust, en eigenlijk is er geen beter moment om hem te maken. Het was een goede voorzet en de bal lag opeens voor mijn voeten. Ik raakte hem ook erg lekker en de bal vloog er strak in. Uiteindelijk ging ik na die goal ook echt richting de kleedkamer met het gevoel dat die goal het breekpunt zou zijn voor Opperdoes en dat bleek waar.”

Trainer Arno Hulspas van Opperdoes zag dat anders. ,,Hun tweede doelpunt was veel beslissender. Goed, we gaan de rust in met een tikkie, maar dan moet je wel geconcentreerd uit de kleedkamer komen. Maar je kunt juist zeggen dat wij na rust alles fout deden.”

Siebren Waardenburg nam die 2-0 voor zijn rekening. Met een droge knal schoot hij een indirecte vrije trap binnen. ,,Als je ziet hoe onze muur daar staat, schandalig. Zet dan geen muur neer, maar de bal mag nooit door de muur heen”, zei een wat geïrriteerde Hulspas.

De trofee voor de mooiste treffer van de dag ging naar Chris Schuitemaker. Een prachtige aanval besloot hij met een schot dat via de binnenkant paal in de kruising vloog. ,,Toen gingen bij hun de koppies hangen en kregen wij ruimte om te voetballen. Die moet je ons niet geven, want daar maken wij graag gebruik van”, aldus Waardenburg.

Hulspas toonde zich na afloop realistisch. ,,Je weet dat deze ploeg heel goed kan voetballen. Het kon ook zomaar 6-0 of 7-0 worden. In de eerste helft konden wij goed meekomen, maar je zag het verschil in de tweede helft. De zege komt hun toe. Ze waren heer en meester.”

Het vertrouwen in Andijk is groot, besloot Waardenburg: ,,Wij hebben de spelersgroep om mee te doen om de titel. Als wij het niveau van na rust volhouden kijk ik met plezier uit naar de rest van het seizoen.”

Voetbal vijfde klasse A zat.

Sporting Andijk-Opperdoes 3-0

45+2. L. Waardenburg 1-0, 54. S. Waardenburg 2-0, 74. Schuitemaker 3-0

Sporting Andijk: Ligthart; Hooiveld, Abbekerk (62. Rood), S. Waardenburg (82. Botman), Hoeve (62. Almahfoud), Sierkstra, L. Waardenburg, Schuitemaker, De Kroon, Burgers, Smit (23. Kay).

Opperdoes: Weel; Zwaan (83. J. Kok), Dijkman, Lewezuk (58. D. Kok), Putting, Meurs, Oppenhuis (62. Wolkorte), Kee, Stam, Van Dijk, Van der Loon.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen