Sterke tweede helft niet voldoende voor strijdvaardig OFC: ’Dit moet niet in de koppies gaan zitten.’

Max Veerman: treffer.© Archieffoto Ronald Goedheer

1 / 2
Henny Beijer
Lisse

OFC-trainer Pieter Mulders was volstrekt duidelijk in zijn analyse: “We verliezen hier tegen FC Lisse totaal onverdiend. Ik durf te zeggen, dat ik zelfs met een gelijkspel niet honderd procent tevreden zou zijn geweest.”

De oefenmeester baseerde zijn stelling vooral op het spelbeeld in de tweede helft. Dat toonde immers een oppermachtig OFC, dat op alle mogelijke manieren probeerde de in de extra tijd van de eerste helft opgelopen achterstand goed te maken.

Dat doelpunt, ruim in de derde minuut van de blessuretijd gescoord uit een corner, deed de bezoekers uiteindelijk de das om. “Je kunt je afvragen of dat allemaal wel helemaal correct ging", stelde Mulders, die de vierde man toch echt 2 minuten had zien aangeven. “Dan zit het ook niet mee. En het is ook niet de eerste keer dat het kwartje voor ons net de verkeerde kant opvalt.”

Gelijkmaker

Sowieso liep OFC lang achter de feiten aan. De openingstreffer viel immers al in de 3e minuut. Enzo Stroo was koppend succesvol. Dat betekende tegendoelpunt 16 in vier wedstrijden; vooralsnog veel te veel natuurlijk om in de tweede divisie een rol van betekenis te kunnen spelen. Toch kwamen de bezoekers door hard werken tegen een eerst beter, maar halverwege de eerste helft meer gelijkwaardig FC Lisse, terug tot 1-1. Max Veerman was de maker, nadat kort ervoor al een doelpunt vanwege vermeend buitenspel was afgekeurd.

Geen beloning

OFC kwam zo mogelijk nog strijdvaardiger uit de kleedkamer. In de ogen van Mulders was zijn ploeg heer en meester, maar kon dat overwicht alsmaar niet in doelpunten worden omgezet. “Ik ben op een bepaald moment zelfs met 5 spitsen gaan spelen. Dat leidde tot een aantal serieuze kansen, maar het schortte aan de afronding.” Dat de gastheren het laatste kwartier al besloten opzichtig tijd te rekken, zei veel over de druk die OFC wist te ontwikkelen. De beloning volgde echter niet. “Ik ben dus flink teleurgesteld, niet in de ploeg, wel in het resultaat. Ik hoop alleen dat het niet in de koppies gaat zitten, dat risico zit er in als het steeds maar niet lukt.”

voetbal 2e divisie

FC LisseOFC 2-1

3. Enzo 1-0, 41. M. Veerman 1-1, 45+3. Koene 2-1

OFC: Bouwman; Baly, Amakodo, Frimpong, E. Veerman; Donald, Belarbi, Butter; Burger, M. Veerman, Van den Heuvel

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen