Gemeente Hoorn eert spelers Hovocubo met sportpenningen; hoogste eer voor Yoshua St. Juste

Karim Mossaoui krijgt de gouden penning van wethouder Dick Bennis.© Foto Marcel Rob

Bloemen voor de coach.© Foto Marcel Rob

1 / 2
Eric Molenaar
Hoorn

Verschillende spelers van zaalvoetbalvereniging Hovocubo hebben vrijdagavond een sportpenning gekregen uit handen van wethouder Dick Bennis. De zaalvoetballers ontvingen de sportpenning omdat zij in het seizoen 2021-2022 kampioen van Nederland zijn geworden.

Op deze manier eert de gemeente sporters die een Nederlands of internationaal kampioenschap hebben behaald. De overhandiging vond plaats in sporthal De Opgang, vlak voor de competitiewedstrijd tussen Hovocubo en ASV Lebo. Karim Mossaoui kreeg de gouden penning (hij ontving al brons in 2018 en zilver in 2019) voor aanvang van Bennis, de andere spelers kregen hun penning na afloop.

Yoshua St. Juste ontving de erepenning, omdat hij vier keer landskampioen is geworden. De langstzittende coach van Hovocubo, Sander van Dijk, kreeg een Eenhoornbeeld en een grote bos bloemen voor zijn successen.

Van de selectie die nu werd geeerd kregen Amin Amghar, Abdessamad Attahiri, Melvin Habets, Iliass Bouzit, Levie Rood, Hicham Aklalouch en Soufian Charraoui brons. Zilver was er voor Lahcen Bouyouzan en Mukhtar Suleiman. Goud voor Dave Stet, Faisal Mellah, Ruben Olijhoek en Mats Velseboer.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen