Vios maakt het Scagha ook te makkelijk

Jeroen Pater en doelpuntenmaker Jeroen Smit (rechts) moeten er samen aan te pas komen om Miles Vork tot de orde te roepen© Foto RedMouse

Ruud Ramler
Warmenhuizen

Debutant Vios ’79 heeft aan de zware opmaat in de eerste divisie zaalvoetbal alleen drie punten uit Rotterdam overgehouden. Na Zeemacht in de ouverture werd ook thuis verloren van Scagha, 2-6.

Belangrijkste conclusie voor de gastheer was dat de eigen aanhang in De Doorbraak zeker niet voor niets was gekomen. Het groentje op het één na hoogste nationale niveau werd, net als eerder tegen de Nieuwediepers, niet van de vloer gespeeld. Vios weerde zich mannelijk, in de ogen van de visite zelfs té. Maar die grens wordt nu eenmaal bepaald door de leiding.

Scagha liet zich er met name in de eerste helft te veel door afleiden. Daar had coach Jaap Kaleveld halverwege in de kleedkamer nog wel wat, en in stevige taal, van te zeggen. Zijn ploeg nam een 0-2 voorsprong mee door treffers van Jeroen Smit. De handige aanvaller profiteerde eerst van de vrijheid om uit te halen en slingerde zich vervolgens geheel op eigen kracht langs uitgestoken benen. Dat alles gebeurde binnen een minuut.

De bezoekers die de eis van hun coach om meer het eigen spel te gaan spelen ter harte namen, mochten de marge in de tweede helft ook te makkelijk verdubbelen. Net toen Vios aanstalte maakte om ook het doel van Ruud Dekker wat vaker op te zoeken passeerde Swen Dekker ongelukkig zijn eigen keeper Filee. Robin Schouwvlieger werd daarna niets in de weg gelegd om er 0-4 van te maken.

(Tekst gaat door onder de foto)

Kai Botman legt aan, Robin Schouwvlieger probeert de schade te beperken© Foto RedMouse

Natuurlijk was het veel meer ervaren Scagha de bovenliggende partij al zag Vios-coach Gerben Botman vanaf zijn plek ook dat de nummer twee van vorig seizoen bij vlagen werd teruggedromgen. Deze rolverdeling leverde Vios schietkansen op die door Dekker werden gekeerd of onderweg geblokt. Bob Tesselaar had wel succes. De 1-4 was niet het sein tot een spannende tweede helft omdat Piet Halman uit het oog werd verloren. Ook de treffer van Lasse Botman was een speldenprik die Scagha niet vielde omdat Ferdy Kaleveld het slotakkoord opeiste. Alleen dat doelpunt, uit een onmogelijke hoek langs de verbouwereerde Filee, was voor de neutrale kijker al de gang naar de goed gevulde Doorbraak waard.

Het thuispubliek nam andere herinneringen mee die het beste beloven als de tegenstanders later in het seizoen van minder kaliber worden.

Vios ’79 - Scagha ’66 2-6 (0-2). Smit 0-1 en 0-2, Dekker (ed) 0-3, Schouwvlieger 0-4, Tesselaar 1-4, Halman 1-5, L. Botman 2-5, Kaleveld 2-6.

Vios: Filee; Groenland, Dekker, Tesselaar, Schipper, K. Botman, L. Botman, Vork, De Vrie, Duif.

Scagha: Dekker/Kuyper; Kaleveld, Hofkamp,. Schouwvlieger, Mathot, Halman, Pater, Vrenegoor, Smit, De Vries.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen