Eerste slagen op het ijs van De Westfries zijn weer gemaakt. Flinke energienota mag de ijspret niet drukken

Traditiegetrouw mochten de obligatiehouders, met of zonder kind, als eerste het ijs van De Westfries in Hoorn op.© Foto Marcel Rob

Coen van de Luytgaarden
Hoorn

De eerste slagen van het schaatsseizoen zijn weer gemaakt op kunstijsbaan De Westfries in Hoorn.

Traditiegetrouw beten de obligatiehouders het spits af. Zij vormen de steunpilaren van het allereerste uur en verdienen derhalve een voorkeursbehandeling.

Als eerste mochten zij het ijs op - met of zonder kind - en dat is op zich al bijzonder dit jaar. Vanwege de extreem oplopende energieprijzen was het maar zeer de vraag of, en zo ja wanneer, De Westfries dit seizoen de deuren kon openen.

Recreanten, wedstrijdschaatsers en vooral de aangesloten trainingsgroepen in de regio hielden afgelopen zomer de adem in. Geen ijs betekent immers geen ijspret en ook geen competitie. Ook de ’Buffelaars’ voor conditietraining op vrijdagavond vreesden het ergste.

(Tekst gaat door onder de foto)

De eerste schaatsrondjes© Foto Marcel Rob

Zover is het gelukkig niet gekomen en dat wisten de eerste rijders vrijdagavond wel te waarderen. Voor hen lag er een strak vloertje klaar en na afloop was er de gebruikelijke traktatie van Toon Steltenpool, medeoprichter van De Westfries.

Vanaf zaterdag is de piste officieel voor iedereen geopend.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen