Verdachte (15) van mislukte overval op eetcafé Anna Paulowna blijft opnieuw langer vast. Tiener is enige verdachte in strafzaak

Casper Duin
Anna Paulowna

De gevangenhouding van de vijftienjarige verdachte van de overvalpoging op cafetaria de Ben in Anna Paulowna is met nog eens dertig dagen verlengd.

De tiener uit Hollands Kroon werd op maandag 12 september aangehouden als verdachte van de poging tot overval op het eetcafé aan de Smidsweg.

Enkele dagen later werd hij door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld. Afgelopen donderdag werd zijn gevangenhouding met dertig dagen verlengd.

Op vrijdag 9 september liep een jongeman om 22.15 uur het eetcafé binnen gewapend met een mes. Hij bedreigde het aanwezige personeel en wilde geld hebben. De poging tot overval mislukte en de dader ging er snel vandoor. Na een zoekslag in de omgeving werd hij niet meer aangetroffen. Drie dagen werd de vijftienjarige jongen uit Hollands Kroon opgepakt. Hij is de enige verdachte van de overvalpoging op de Ben.

Men spreekt van een poging tot overval als een misdrijf niet is voltooid of gelukt en als de dader er uit eigen beweging vandoor gaat.

Lees ook: Cafetaria de Ben in Anna Paulowna doelwit van jonge gewapende overvaller, deel van inboedel vernield [update]

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.