Zaanse Beursvloer roept ondernemers op nog meer hulp aan te bieden in tijd van inflatie, hoge energieprijzen, armoede en eenzaamheid

Burgemeester Jan Hamming opende de Zaanse Beursvloer. Rechts Bas Husslage.© Foto Fred Wolf

Van onze verslaggever
Zaandam

De twaalfde editie van de Zaanse Beursvloer is met 51 matches en een gekapitaliseerde waarde van 81.123 euro gegroeid ten opzichte van vorig jaar (78.000 euro). Organisator De Zaanse Uitdaging toont zich verheugd met dit resultaat.

Ruim honderd ondernemers en maatschappelijke organisaties bevolkten deze week de Bullekerk en matchten hun vraag en aanbod, met gesloten beurs, op basis van menskracht, materialen en kennis.

Manager Bas Husslage van de Zaanse Uitdaging verwacht dat het belang van de Beursvloer de komende jaren alsmaar groter wordt. ,,Vanwege de inflatie, hoge brandstofprijzen en zich verdiepende problemen als armoede en eenzaamheid. We roepen ondernemers daarom nu al op om zich te melden met hun aanbod. Want naast de jaarlijkse Beursvloer, krijgen we het hele jaar door hulpvragen van maatschappelijke organisaties.”

Lees ook: ’Alles is mogelijk’ op de beursvloer van Zaanse Uitdaging: ’Elkaar zoeken en vinden dat is het uitgangspunt’

Diversiteit

De diversiteit van de matches en de geholpen doelgroepen is enorm. En zoals Bas Husslage eerder al verkondigde: ,,Alles is mogelijk.” Zo wist de Saense Regenboog met zeven matches de meeste deals te maken met ondernemers. Een onverwachte match was daarnaast de toezegging van gemeente Zaanstad om de Blijfgroep (hulp bij tegengaan van huiselijk geweld) langjarig van een ruimte te voorzien. Zaankanters voor Elkaar wist 75 Zaanse vrijwilligers in te zetten bij diverse maatschappelijke projecten.

Verschillende organisaties vonden een fondsenwerver, hulp bij subsidie-aanvragen of financieel advies. Zuiver hielp vier organisaties met interieurdonaties, waaronder twee buurtcentra. Los van de 51 ingevulde matchformulieren, onder toezicht van Zaannotarissen, gaven deelnemers aan dat ook onderhands nog van alles is afgesproken. Het totale resultaat is dus nog een stuk hoger dan het aantal officiële matches.

Meer info op www.zaanseuitdaging.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.