West-Friese sportevenementen bundelen hun krachten

Beeld van Battle4Life.© Foto Eddy Bakker

Cees Beemster
Hoorn

Battle4Life, Westfriese Sportexperience en Stichting Westfriesland Events bundelen hun krachten. De drie West-Friese stichtingen die zich bezighouden met de organisatie van grote sportevenementen gaan samen verder onder één paraplu.

Het betreft de organisatie van de sponsor-obstaclerun Battle4Life waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor Inloophuis Pisa, de Westfriese Sportexperience, bekend van de Westfriese Sportverkiezingen en Stichting Westfriesland Events, onder andere organisator van Ironman Westfriesland. In oktober wordt een definitieve gezamenlijk organisatievorm gekozen.

De evenementen Battle4Life en Ironman blijven afzonderlijke evenementen maar zullen nauw samenwerken waar dat nodig of nuttig is, zo legt voorzitter Eddy Bakker van de Stichting Westfriesland uit. Het bestuur van Westfriesland Events gaat fungeren als sparringpartner en helpt op het gebied van vrijwilligers, vergunningen, promotie, kosten/baten of deelnemers.

(Tekst gaat door onder de foto)

Beeld van het sportevenement IronMan.© Foto Eddy Bakker

Het idee om samen te werken is afkomstig van Dick Bennis, tot voor kort voorzitter van de Westfriese Sportexperience. Een van de gezamenlijke doelen wordt het vinden van goede bestuursleden. Naast het probleem van het vinden van kundige bestuursleden en vrijwilligers, zijn er meer gezamenlijke uitdagingen zoals een toename van wet- en regelgeving, druk op de kosten en baten en steeds hogere verwachtingen bij het publiek. Deze uitdagingen zijn na twee jaar Covid alleen maar sterker geworden.

Eddy Bakker: „Zeven gemeenten uit West-Friesland hebben met het Pact van Westfriesland al aangegeven samen te willen werken. Daar zijn we heel blij mee. Het bestuur van de Stichting Westfriesland Events heeft al een groot vierde sportevenement voor 2023 op haar verlanglijstje staan. We zijn ervan overtuigd dat we, met draagvlak bij bevolking en bestuur, nog meer sportevenementen onder onze paraplu kunnen organiseren.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Beeld van Battle4Life.© Foto Eddy Bakker

Stichting Westfriesland Events werd in 2018 opgericht in opdracht van de zeven West-Friese gemeenten om als opdrachtnemer en opdrachtgever het internationale sportevenement Ironman plaats te laten vinden. Sponsor-obstaclerun Battle4Life houdt elk jaar op Hemelvaartsdag een obstacle run met meer dan duizend deelnemers.

Stichting West-Friesland Sportexperience is voortgekomen uit de Westfriese Sportverkiezingen. Na 25 succesvolle jaren heeft men voor een nieuwe opzet gekozen, waarbij de eerste laagdrempelige editie om kennis te maken met vele sporten afgelopen 24 september plaats heeft gevonden op het sportcomplex de Westrand in Wervershoof.

Lees ook: Een hele Ironman in Hoorn is ’toekomstmuziek’; deze week opent de inschrijving voor gewoon weer de halve triatlon in 2023

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen