Wie krijgt de vetste cheques? Rabobank deelt 225.000 euro uit aan lokale verenigingsleven. Ontknoping in theater De Vest

Theater De Vest, straks het toneel van de finaleavond.© Archieffoto Erna Faust

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Welke clubs uit de regio Alkmaar hebben de meeste stemmen behaald? En wie gaat daardoor met de vetste cheques van de ’Rabo Clubsupport’-actie naar huis?

De in totaal 519 verenigingen, stichtingen en andere instanties op het gebied van sport, cultuur en andere sociaal-maatschappelijke activiteiten die dit jaar aan het Rabobank-initiatief hebben deelgenomen, zullen nog even in spanning moeten blijven.

Tijdens een feestelijke finalebijeenkomst in het Alkmaarse theater De Vest wordt donderdagavond 13 oktober de einduitslag bekendgemaakt. Dan krijgen zij te horen hoe de 225.000 euro aan coöperatief dividend van deze bank zal worden verdeeld.

In totaal hebben ongeveer 8.000 leden van Rabobank Alkmaar en omstreken ieder drie stemmen kunnen uitbrengen. Het geld kan worden gebruikt voor vooraf bepaalde doelen, zoals de aanschaf van materialen, het treffen van energiemaatregelen of opleiden van trainers.

Voedingsdeskundige

Voor de ontknoping worden leden van de bank en vertegenwoordigers van deelnemende clubs uitgenodigd. Er wordt opgetreden door enkele muziek- en dansverenigingen. Voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis vertelt hoe je de kans vergroot om gezond 90 jaar te worden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.