Jozefschool in De Goorn vanaf oktober tegen vlakte

Volgende maand start de sloop van de voormalige Jozefschool in De Goorn.© Archieffoto Mediahuis

Leo Blank
De Goorn

Medio oktober wordt begonnen met de sloop van de voormalige Jozefschool aan de Dwingel in De Goorn. Op de vrijkomende plek komt een HOED (Huisartsen Onder Een Hoed).

Over de bestemming van deze centraal in het dorp gelegen locatie is het afgelopen jaar veel te doen geweest. Aanvankelijk koos de meerderheid van de raad voor een gezondheidscentrum aan de Leet, in het buitengebied van De Goorn. Mede onder druk van de vier huisartsen die zich in de HOED vestigen, werd uiteindelijk de voorkeur gegeven aan de locatie Jozefschool, die na ingebruikname van De Droomgaard al meer dan een jaar leeg staat.

Lees ook: ’Met de HOED komt het toch nog goed’. Politiek Koggenland bereikt akkoord over locatie van centrale huisartsenpostDeze week werden omwonenden, zorgpartijen en andere geïnteresseerden nader op de hoogte gesteld van de voortgang. Daar werd onder meer gemeld dat de sloop medio oktober van start gaat. De verwachting is dat het terrein eind van dit jaar wordt opgeleverd. Ook werd informatie gegeven over de parkeersituatie als de HOED er eenmaal staat en over het stedenbouwkundige inpassen van de nieuwbouw in de omgeving. Een woordvoerder van de gemeente Koggenland kan niet zeggen wanneer de nieuwbouw begint. In de HOED komen de huisartsenpraktijken van Avenhorn, Berkhout, Spierdijk en Ursem alsmede een apotheek.

Lees ook: Artsen Koggenland vrezen compleet ’zorginfarct’ als plannen afketsen. Politiek steggelt over locatie HOED

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen