Opening hospice Het Tij in Zaandam uitgesteld tot januari

Marijke Veenboer, Mirjana van Zeijderveld, Anita van der Kuij, Kim Penning en Marcel van der Kuij in het nieuwe hospice.© Foto Erik Rietman

Van onze verslaggever
Zaandam

Het nieuwe hospice Het Tij in de Schoenerstraat in Zaandam gaat naar verwachting open in januari 2023. Dat meldt het bestuur van Het Tij. De opening liep vertraging op, onder meer als gevolg van langere levertijden voor bouwmateriaal.

,,In eerste instantie zouden we in oktober al opengaan, maar zoals altijd bij een verbouwing kom je onverwachte dingen tegen. Daarom hebben we moeten besluiten om de opening uit te stellen tot januari’’, zegt een medewerker van Hospice De Schelp in Krommenie telefonisch. Zij besloten eerder om uit te breiden door een tweede hospice te openen in een bungalow in Zaandam, dat ruimte moet bieden aan vijf bewoners en hun naasten.

Het bestuur houdt wat betreft de opening nog altijd een slag onder de arm, blijkt uit de nieuwsbrief: ,,Als alle materialen op tijd geleverd kunnen worden en de mensen die het werk moeten verrichten beschikbaar zijn, wordt januari een mooie maand voor ons.’’

Het bestuur was eerder dit jaar hard op zoek naar maar liefst zeventig vrijwilligers die kunnen helpen bij het verzorgen van de bewoners en het begeleiden van hun familieleden. Het Tij zoekt nog altijd nieuwe vrijwilligers. Die kunnen bij het hospice een basiscursus volgen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.