’Heerlijk om eens blessurevrij aan een seizoen te kunnen beginnen’, Vicent Snijder heeft dankzij behandelingen lichaamshouding verbeterd

Ron Weinbrecher
Purmerend

Vincent Snijder (25) van FC Purmerend is voor het eerst sinds jaren blessurevrij gebleven in de voorbereiding. De spits hoopt dit jaar op promotie, zodat de Purmerenders volgend seizoen de zijwaartse stap naar de zaterdag tweede klasse kunnen maken.

Snijder heeft de laatste jaren een flink aantal duels gemist. ,,Na een paar wedstrijden gaan mijn hamstrings opspelen. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen was het altijd raak, dan scheurde de spier weer in.” De aanvaller werd er moedeloos van. Hij werd op het goede spoor gezet door een fysiotherapeut van de club. ,,Rozanne Knibbe verwees me naar een kliniek in Volendam en daar werd geconstateerd wat er mis was. Mijn houding was niet goed, mijn bekken stond scheef, mijn rugwervels zaten vast. De behandelingen hebben enorm geholpen. Het is heerlijk om zo vrijuit te kunnen spelen, ook al blijf ik altijd een beetje bang dat de klachten terugkomen.”

De Purmerenders maakten een valse start bij Hugo Boys. ,,We hadden zondag een slechte dag. Dat moet veel beter.” FC Purmerend maakt volgend seizoen de stap naar het zaterdagvoetbal en wil op het niveau van de tweede klasse instromen. ,,Dan moeten we promoveren en daar gaan we alles aan doen.” FC Purmerend moet daarvoor zondag eerst afrekenen met het hoog ingeschatte Limmen. Hoe schat Snijder de kansen van zijn ploeg in en wat denkt hij van Bergen tegen Ilpendam en van De Rijp tegen Alcmaria Victrix?

Purmerend - Limmen

,,Het wordt een zware pot, we hebben het in het verleden altijd moeilijk gehad met Limmen. We zijn extra gebrand na het resultaat van zondag. Ik was niet echt onder de indruk van de prestatie van Limmen tegen Zeevogels; 2-0 is geen imponerende zege. Ik verwacht een krappe 2-1 overwinning.”

Bergen - Ilpendam

,,Het gemis van Mike Postma is groot. Hij is een garantie voor goals, maar lang geblesseerd. Ilpendam krijgt het lastig dit jaar. Bergen wint met 4-1.”

De Rijp - Alcmaria Victrix

,,We hebben meegedaan aan het toernooi van De Rijp en dat team maakte een frisse indruk: 2-0 zege.”

Rishi Kjensberg van Ilpendam voorspelde vorige week geen enkel duel juist.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Vincent Snijder (FC Purmerend)

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen