Collin Vennink ziet DTS niet als zijn plafond: ’Ik hoop ooit de stap naar de eerste klasse te maken’

Ron Weinbrecher
Oudkarspel

Collin Vennink (21) heeft ambitieuze plannen dit seizoen. De spits keerde terug van Jong Holland naar DTS en wil deze voetbaljaargang zijn waarde laten zien door veel goals te maken voor de vierdeklasser.

De jonge aanvaller maakte op zijn zestiende jaar zijn debuut bij DTS. Vorig seizoen stapte hij over naar Jong Holland, maar het werd niet wat Vennink had verwacht. ,,Ik begon al met een blessure”, verklaart de 1.93 meter lange spits. ,,Daardoor startte ik met een achterstand en werd het heel moeilijk om me in het basiselftal te knokken. Omdat ik van een andere club kwam, moest ik toch al wat extra’s laten zien om in het eerste te komen.’’

Vennink besloot een stap terug te doen in de hoop later weer flinke stappen vooruit te maken. ,,Ik ben nu topfit en wil dit seizoen laten zien wat ik kan. Ik wil zoveel mogelijk goals maken en gewoon een jaar goed presteren. Dan durf ik te zeggen dat DTS niet mijn plafond is, maar dat ik er naar streef om later op eerste klasse niveau uit te komen.” De eerste wedstrijd tegen Blauw Wit ging verloren, maar de ambities van DTS blijven hetzelfde. ,,We willen minimaal een periodetitel pakken. We hebben een prima voorbereiding gehad. Deze nederlaag was een behoorlijke tegenvaller, maar ik geloof in een goede klassering.” DTS krijgt zaterdag Foresters op bezoek. Wat denkt Vennink van deze wedstrijd en van de duels SVW’27-Kolping Boys en Sporting Krommenie-Sint Adelbert?

DTS - Foresters

,,Een 2-1 overwinning. We hebben iets goed te maken. Ik geef ons een goede kans, we zijn weer wat completer. We gaan proberen compact te spelen en onze kansen grijpen in de omschakeling. Daar is Foresters op te pakken.”

SVW’27 - Kolping Boys

,,Twee goede ploegen die allebei voor de winst spelen. Ik voorzie een 1-1 gelijkspel.’’

Sp. Krommenie - Sint Adelbert

,,Ik keek op van de 3-0 zege van Sint Adelbert tegen Alcmaria Victrix vorige week. Dat vond ik echt knap. Adelbert wint deze wedstrijd met 0-2. Ik denk dat die ploeg het dit jaar goed gaat doen.”

Wytze Bernards van Alcmaria voorspelde vorige week twee uitslagen juist. De overwinning van Bergen op zijn eigen team zag hij niet aankomen.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Collin Vennink van DTS

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen