Achtervolging van Purmerend naar Zaandijk eindigt in het politiebureau: snelheidsmaniak getaserd bij aanhouding

De verdachte moest getaserd worden om hem tot bedaren te brengen.© Foto politie

Tjarda Kuyt
Zaandijk

Een 55-jarige man uit Purmerend is woensdagochtend na een achtervolging aangehouden. Bij zijn arrestatie werd de man getaserd. Volgens de politie wordt de snelheidsmaniak nog verhoord.

Nadat een 55-jarige man uit Purmerend in zijn woonplaats een stopteken negeerde van de politie, vluchtte hij weg. Dat was het begin van een wilde achtervolging. Pas op de A8, ter hoogte van het politiebureau in Zaandijk, lukte het de politie de man aan te houden. Dat ging niet zonder slag of stoot: de verdachte moest getaserd worden om hem tot bedaren te brengen.

,,De bestuurder moest getaserd worden om onder controle gebracht te worden’’, laat de politie op de Facebookpagina van Politie Basisteam Zaanstreek weten. ,,Er werd gekozen voor dit geweldsmiddel, omdat dit het minste gevaar voor de veiligheid van zowel verdachte als collega’s opleverde.”

Door de aanhouding was de A8 enige tijd afgesloten. ,,De man in kwestie is aangehouden en wordt verhoord”, meldt de woordvoerder van de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.