Provincie en gemeente Bergen gaan samen woningbouwlocaties zoeken in Egmond en Groet

Een mogelijke woningbouwlocatie bij Egmond aan den Hoef.© Archieffoto jjfoto.nl / Jan Jong

Henk-Jan den Ouden
Bergen

De gemeente Bergen en de provincie Noord-Holland gaan samen op zoek naar geschikte woningbouwlocaties. Dat melden ze in een gezamenlijk persbericht.

De samenwerking is vastgelegd in een intentieovereenkomst, die woensdag werd getekend door de wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering van de gemeente Bergen en gedeputeerde Cees Loggen van de provincie.

Ze gaan met name aan de slag met de vraag hoe de leefbaarheid in de Egmonden en Groet kan worden versterkt. Op korte termijn wordt een plan van aanpak opgesteld. Daarin wordt een onderzoek naar te ontwikkelen woningbouwlocaties opgenomen.

Vergrijzing

„Onder meer de sterke vergrijzing van onze gemeente is een bedreiging voor de bestaande voorzieningen en daarmee de leefbaarheid van de dorpen”, zegt wethouder Van den Beld. „Woningen bouwen is niet eenvoudig en vraagt om een integrale afweging.”

Op 7 juli besloot de gemeenteraad het plan ’Dorp en Duin’ voor woningbouw aan de randen van Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef af te wijzen. De gemeenteraad gaf aan dat het plan onvoldoende was afgestemd met de provincie en gaf het college de opdracht samen met de provincie een nieuw plan te maken.

Tegen dat besluit is daarna bezwaar aangetekend door inwoners en ondernemers uit Egmond-Binnen. Zij willen dat het wordt teruggedraaid.

Werkbezoek

Gedeputeerde Loggen brengt op 8 december een werkbezoek aan de gemeente Bergen. Dit bezoek, waarvoor raadsleden en andere belanghebbenden worden uitgenodigd, is onder andere bedoeld om informatie op te halen voor het plan van aanpak, dat later aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.