Doorleven als een standbeeld. Dat kan in de eerste psychologische roman van de gepensioneerde psycholoog Rob Zewald

Rob Zewald , voor de Opvoedpoli in Den Helder waar hij de laatste vijf jaar van zijn loopbaan werkte. In het Noordwest Ziekenhuis was hij 32 jaar als psycholoog actief.© Archieffoto RedMouse

Petra Bies
Den Helder

,,Schrijven is blijkbaar verslavend’’, stelt Nieuwedieper Rob Zewald droogjes vast. Nog geen jaar geleden verscheen van zijn hand een kinderboek en nu ligt er een tweede werk in de boekhandel, ’De Beeldentuin’.

Zewald werkte 32 jaar als psycholoog in het Noordwest Ziekenhuis en die ervaring komt achter de schrijverstafel van pas. ’De Beeldentuin’ is namelijk een psychologische roman. Met een apart hoofdpersonage, ene Johan Driehuis die al overleden is. Als standbeeld in een beeldentuin moet hij zijn verleden proberen te begrijpen.

(De tekst gaat verder onder de foto)

De omslag van de roman.© Aangeleverde foto

En dat valt niet mee, want er gebeurde nogal wat. Hij was eigenaar van een advocatenkantoor en leidde een rustig gezinsleven, totdat er een jonge vrouw opdook die een dochter bleek te zijn uit een korte relatie in zijn jeugd. Zij wordt onderdeel van het gezinsleven en haar heftige psychische problemen verstoren niet alleen het evenwicht, maar leggen ook de onvrede van de gezinsleden bloot.

Het boek is uitgegeven bij Boekscout en online te koop. Het ligt ook in Bruna aan de Keizerstraat in Den Helder. De paperback telt 198 pagina’s en kost 21,50 euro.

Lees ook: Oud-psycholoog Rob Zewald kan slecht stil zitten en daarom blijft het ook niet bij één boek: de volgende twee zijn al in de maak

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.