Maddie (8) heeft voor alles rolstoel nodig, maar is uit de huidige gegroeid. Wie helpt haar aan een nieuwe?

Ruud Hagen met zijn achtjarige dochter Maddie.© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Tijmen Hoes
Nederhorst den Berg

De achtjarige Maddie, dochter van Ruud Hagen en Michelle van der Vliet uit Nederhorst den Berg, lijdt aan de afwijking Incontinentia Pigmenti. Zij kan hierdoor niet zelfstandig lopen, en heeft haar rolstoel dus overal waar ze gaat nodig. Om geld op te halen voor een nieuw busje waar Maddie en haar rolstoel eenvoudig in vervoerd kunnen worden, zijn haar ouders nu een crowdfundinsgactie gestart.

„Al vanaf haar geboorte lopen we de deur plat bij het ziekenhuis”, vertelt Ruud Hagen over zijn dochter. „Ze werd geboren met een uiterst zeldzame afwijking, waardoor ze onder andere last heeft van spasme, epilepsie en een cognitieve achterstand. Daarom zijn we al snel na haar geboorte naar een groter huis in Nederhorst den Berg verhuisd. Niet lang daarna trokken we in onze huidige woning, waar Maddie sinds de verbouwing haar eigen slaapkamer en badkamer heeft op de begane grond, zodat we haar niet meer naar boven hoeven te tillen.”

Begin dit jaar blijkt dat Maddie een nieuwe, grotere rolstoel nodig heeft, die nog maar moeizaam in de auto van Ruud en Michelle past. „We moeten Maddie iedere dag naar school brengen, en ze gaat ook graag naar de voetbalwedstrijden van haar broer, of naar het bos. Om Maddie en haar nieuwe rolstoel goed te kunnen blijven vervoeren hebben we een busje nodig, maar door de verbouwing hebben we daar nu het geld niet voor.”

(Tekst gaat door onder de foto)

’Om Maddie en haar nieuwe rolstoel goed te kunnen blijven vervoeren hebben we een busje nodig’© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Crowdfunding

Op aanhoudend advies van een collega besloot het stel om een crowdfundingsactie op te zetten, om op die manier het benodigde bedrag van veertigduizend euro in te zamelen. Toch vertelt Ruud dat hij zich wel over een gevoel van schaamte heen moest zetten. „Ik ben opgevoed met het idee dat je je eigen broek op moet houden. Natuurlijk leeft iedereen enorm met ons mee, maar het blijft een apart gevoel om mensen om geld te vragen. Toch zijn we uiteindelijk enorm blij met alle steun die we al gekregen hebben.”

Binnen vier weken is er al ruim veertienduizend euro opgehaald voor het rolstoelbusje, een behoorlijk bedrag dus, maar wanneer het busje er uiteindelijk zal komen is nog niet bekend. „We zitten het gewoon nog even uit, het is niet anders. We hebben de situatie geaccepteerd en leggen ons er bij neer. Als het busje er aan het eind van het jaar zou zijn zou dat fantastisch zijn”, aldus Ruud. „Hoe sneller hoe beter, maar we hebben een lange adem. Alleen alle positieve reacties zijn al geweldig. Al stort iemand niets, een lief woord is ook veel waard.”

Lief

Ondanks de moeizame situatie zullen de ouders van Maddie niet snel klagen, en proberen ze zo goed mogelijk met haar afwijking om te gaan. „Natuurlijk hadden we voor haar gehoopt dat het allemaal wat makkelijker zou gaan, maar uiteindelijk is Maddie gewoon een heel lief en open meisje. Ze zal misschien nooit leren rekenen, maar ze kent dan wel weer alle automerken uit haar hoofd. In de auto zingt ze graag mee met Suzan en Freek, en op school heeft ze het leuk met haar vriendjes. Het zal altijd met pijn en moeite gaan, maar zolang Maddie het naar haar zin heeft is het goed.”

Geld doneren aan het rolstoelbusje voor Maddie kan op de website van de crowdfundingsactie. www.gofund.me/40077aec

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen