Niks geen blazen en spatten: Lotte is blij. Het voormalige zwervertje zoekt nu een warm thuis

Poes Lotte, plaatje toch?© Foto ’t Schuthok

Harmke Snijdewind
Den Helder

Lotte is lief, maar ook een beetje onzeker. Want ze is nog niet zo heel erg thuis in de intieme kringen van de mens. Misschien ooit geweest, maar al geruime tijd niet meer. Ze is in het ‘t Schuthok ingeboekt als zwerver.

En dat is apart. Want ze is niet alleen voorzichtig en bescheiden, ze is volgens de keurmeesters een jaar of dertien. Natuurlijk worden poezen veel ouder, maar dan wel vaak onder meer luxueuze omstandigheden. Zwerven is een ruig bestaan.

Ingetogenheid

Natuurlijk zijn er mensen die regelmatig voer buiten zetten als dit soort wezentjes in de buurt opduiken. Dan moet je als poes wel even over je eigen ingetogenheid heen stappen. En daarna hopen dat er geen stoere kapers op de kust zijn. Of heel lelijk en vals leren blazen en spatten. Of Lotte dat kan is zeer de vraag. Niemand zag nog enig bewijs.

Gelukkig verlinken mensen vaak de aanwezigheid van zwervers. Of gaan zelfs, met behulp van asielmensen, op vangtocht. Vooral als het types betreft waarvan de gemiddelde poezenvriend bij zichzelf denkt dat ze veel beter af zijn op een vast adres.

Ongedierte

Zo komt het dat Lotte pas sinds kort deze toepasselijke naam draagt. En inderdaad, ze was bar toe aan een onderdak met zorg. Het elegante poesje stond stijf van het ongedierte. En kon, al was de honger groot, moeilijk haar maaltje weg kauwen. Dat vroeg om hulp.

Voor schone vachten, voetjes en snorren hebben ze voldoende spullen in de gemeenschappelijke badkamer. Maar voor de rest was een dierenarts nodig. Die concludeerde gelukkig een prima conditie. Te tenger, maar alles functioneerde naar behoren, De zorg betrof voornamelijk het gebitje. Alles is schoon nu, gerepareerd en hier en daar is iets getrokken.

Schranzen

Een en ander was best eng, maar er was ook verdoving. En met het resultaat is Lotte is helemaal blij. Ze is weer mooi. En eet ongehinderd haar brokjes met af en toe een beetje heel lekker zacht voer. Niks doet meer pijn. Als ze zou willen zou ze ongecontroleerd kunnen schranzen, maar zoiets doet Lotte niet. Of ze nou van de straat of uit een salon komt, een dame is een dame. Laat dat gezegd wezen. Net als over hygiëne: nu ze weer goed in haar vel steekt, onderhoudt ze zichzelf tot in de puntjes. En maakt keurig gebruik van de kattenbak.

Ze kwam wat aan en dat was broodnodig. Bij aankomst teisterde een lelijke kou haar. Domweg te weinig weerstand. Een pillenkuurtje en een tijdje in de ziekenboeg deden wonderen. Ze is weer helemaal honderd procent. En aan al dat volk is ze, na de eerste grote schrik, redelijk gewend. Aandacht en kroelen beantwoordt ze al met kopjes.

Behandel Lotte met zachtheid en alles komt goed (0223-631447). En houdt haar voorgoed van de straat.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.