Operatie voor AZ-aanvoerder Bruno Martins Indi. ’Dit kalenderjaar niet meer in actie’

Theo Brinkman
Alkmaar

Bruno Martins Indi is geopereerd aan de bovenbeenblessure die hij vorige week zondag opliep in de wedstrijd tegen Ajax. Het herstel gaat een flinke tijd duren. Martins Indi komt in 2022 niet meer in actie, meldt AZ.

De blessure is een behoorlijke tegenslag voor Martins Indi, die dit jaar juist weer zijn rentree in Oranje had gemaakt na jaren afwezigheid. In juni mocht Martins Indi zich weer international noemen en ook onlangs werd hij weer geselecteerd. Op de dag voordat het Nederlands elftal bij elkaar kwam viel Martins Indi echter tijdens AZ-Ajax geblesseerd uit. Hij meldde zich dan ook af voor het Nederlands elftal.

Zondagavond na Nederland-België zei bondscoach Louis van Gaal al dat hij op het WK (in november en december) geen beroep op Martins Indi kon doen. ,,Het WK gaat hij niet redden’’, zei Van Gaal.

Lange winterstop

AZ hervat zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Tot half november speelt de club nog elf wedstrijden (eredivisie en Conference League). Daarna begint in verband met het WK een lange winterstop. In het weekend van 7 en 8 januari begint vervolgens de eredivisie weer.

Maxim Dekker

In september miste Martins Indi ook al enkele wedstrijden door een blessure. Hij werd toen bij AZ vervangen door de pas 18-jarige Maxim Dekker, die dat prima deed.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen