Plan voor woningen op hoek Rijksweg/Enterij in Limmen, bedrijfspand wordt dan gesloopt

Het pand gezien vanaf de Rijksweg.© Foto gemeente Castricum

Henk-Jan den Ouden
Limmen

De eigenaar van het perceel op de hoek van de Rijksweg en de Enterij in Limmen heeft plannen om de bestaande panden te slopen er er twee vrijstaande woningen te bouwen.

In het witte pand, omgeven door opgeschoten groen, was onder andere een nagelstudio/pedicure gevestigd. Het pand wordt al een tijdje niet meer gebruikt; de ramen zijn dichtgespijkerd. Als de plannen doorgaan, wordt het gesloopt voor de bouw van twee vrijstaande woningen, een op de noord- en een op de zuidkant van het perceel.

Groen

De bestemming van het perceel, nu ’dienstverlening’, moet worden gewijzigd in ’woningbouw’. Bovendien moet de gemeente een stuk groen van 55 vierkante meter langs de Enterij verkopen aan de eigenaar. Dit om de toegang tot beide percelen vanaf de Enterij mogelijk te maken. De gemeente wil niet dat de woningen aansluiten op de drukke Rijksweg. Het resterende stuk groen wordt bij de tuin van de meest noordelijke woning gevoegd.

Over de bestemmingswijziging en de grondverkoop moeten een besluit worden genomen door de gemeenteraad van Castricum. Die buigt zich donderdagavond over het plan.

Het perceel gezien vanaf de Enterij. Hier moet de toegangsweg voor de twee woningen komen.© Foto gemeente Castricum

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.