BeweegBingo in Purmerend: balletjes draaien en de deelnemers doen ondertussen sportieve activiteiten

Een van de doelstellingen van Spurd is om ouderen in beweging te krijgen.© Foto aangeleverd

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Geen gewone bingo om de eenzaamheid te verdrijven, maar BeweegBingo. De Purmerendse sportstichting Spurd combineert de gezelligheid van de bingo met beweegactiviteiten en gaat daarmee tijdens de Week tegen Eenzaamheid op tournee langs woonzorgcentra in de gemeenten.

Dat gebeurt in de eerste week van oktober. De BeweegBingo is onderdeel van de activiteiten die in Purmerend plaatsvinden in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. In het spel gaat het erom wie als eerste alle getallen op de kaart heeft aangekruist. Er zijn leuke prijsjes mee te winnen, en de bingokaart is vanwege de speciale periode gratis. Het gaat niet om winnen of de prijsjes; ontmoeting staat centraal. En ondertussen wordt er ook bewogen. De deelnemende organisaties willen tijdens de week eenzaamheid bespreekbaar maken en een aanzet geven voor contacten door ontmoeting te stimuleren.

De BeweegBingo is gratis toegankelijk en duurt telkens twee uur. De aftrap wordt maandag 3 oktober om 11.30 uur gegeven in Woonstate W.C.J. Passtoors in Purmerend-Weidevenne (Karavaanstraat 6) en vanaf 13.45 uur in wijkplein Where aan de Triton in Wheermolen. Een dag later is de BeweegBingo vanaf 10.45 uur in woonzorgcentrum Middelwijck in Middenbeemster, en de laatste bijeenkomst is vrijdag 7 oktober in woongebouw Plataanstate bij zorgcentrum De Rusthoeve in het centrum van Purmerend, aanvang 11.00 uur.

Voor meer informatie over de activiteiten van Spurd, ook voor ouderen, zie www.spurd.nl.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.