Toneelvereniging ’t Mosterdzaadje krijgt 4.000 euro van de Rabobank voor ledverlichting

Annette Wammes-Steringa, Brigitta Posch (ledenraad Rabobank West-Friesland), Jan Huisman en Eveline Tol (v.l.n.r.).© Foto Hugo Miedema

Faralda Houthuijsen
Wijdenes

Toneelvereniging ’t Mosterdzaadje uit Wijdenes kreeg tijdens een repetitie in De Wiekslag een cheque van Rabobank West-Friesland overhandigd. Die vertegenwoordigt een waarde van 4.000 euro.

Verenigingen kunnen elk jaar een beroep doen op sponsoring door de Rabobank. ’t Mosterdzaadje had een offerte ingediend voor nieuwe verlichting en de Rabobank draagt daar nu een flink deel aan bij.

„De verlichting die wij bij voorstellingen gebruiken, hebben wij in eigen beheer”, zegt Jan Huisman, voorzitter van de toneelvereniging. „Die hebben we tientallen jaren geleden aangeschaft, dus die is wel aan vervanging toe. Drie jaar geleden hebben we de eerste helft kunnen vervangen, met eenzelfde sponsoring van de Rabobank. We verwachtten dus niet dat we nu alweer in aanmerking zouden komen. We hadden een hele leuke middag toen het bericht binnenkwam.”

De vereniging zet zo snel mogelijk de offerte van zo’n 6.000 euro voor de tweede helft van de lampen om in een opdracht. Dan hoopt ze de volgende voorstelling, op 2, 4 en 5 november, in het nieuwe ledlicht te kunnen spelen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen