Man overlijdt na reanimatie. Politie treft ’verdachte omstandigheden’ aan en lanceert groot onderzoek

Leden van de forensische recherche zijn bezig op het erf bij de schuren.© Foto GlocalMedia

Een persoon werd aangehouden voor het negeren van een afzetting.

1 / 2
van onze verslaggever
Medemblik

De politie doet forensisch onderzoek naar de dood van een persoon, die op een boerderij langs de Vereweg tussen Oostwoud en Medemblik is aangetroffen.

In eerste instantie werden de hulpdiensten even na negen uur naar de polderweg geroepen, omdat er iemand onwel was geworden.

Agenten vonden na aankomst een man. Om die reden werd ook de traumahelikopter erbij gehaald. De reanimatie mocht volgens een woordvoerder van de politie echter niet baten. Tegelijkertijd troffen de agenten rondom dit overlijden ’verdachte omstandigheden’ aan.

(Tekst gaat door onder de foto)

De afzetting voor het erf aan de Vereweg.© Foto GlocalMedia

De politie kon dinsdagmiddag nog niet zeggen wat voor omstandigheden dat dan precies zijn geweest. De politie kon bovendien ook nog niet vertellen of de identiteit van het slachtoffer al bekend is.

De persoon werd aangetroffen bij een tweetal agrarische schuren.

Het was aanleiding om de forensische opsporing erbij te halen, waarna het erf werd afgezet. Er is ook een werktent voor de rechercheurs opgezet. Een persoon is aangehouden, omdat die de afzetting van de politie negeerde. Een politiehelikopter hing later enige tijd boven de Vereweg, om op verzoek van de recherche overzichtsfoto’s te maken van het gebied.

Sommige bedrijven aan de Vereweg waren door de afzetting onbereikbaar voor hun klanten, maar laten weten dat dit gezien de gebeurtenissen niet het ergste was.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen