Aalsmeerder die wordt verdacht van betrokkenheid bij moord in Hoofddorp, blijft in voorarrest

Op 1 april werd in Hoofddorp een 20-jarige Aalsmeerder doodgeschoten.© Archieffoto Michel van Bergen

Wessel Mekking
Hoofddorp

De 25-jarige Aalsmeerder die verdacht wordt van betrokkenheid bij een moord in Hoofddorp, blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank besloten.

Het openbaar ministerie beschuldigt deze Q.Z. ervan dat hij het vuurwapen heeft geleverd waarmee op 1 april een 20-jarige Aalsmeerder werd doodgeschoten. Amsterdammer Tarkan S. heeft eerder bekend ’in een opwelling’ zes keer te hebben geschoten op het slachtoffer. Het schietincident speelde zich op klaarlichte dag af bij Leenderbos in Hoofddorp.

Z. vroeg maandag tijdens een pro-formazitting om schorsing van zijn voorlopige hechtenis. De rechtbank wees dat verzoek af, zo werd dinsdag bekend. Ook wordt het voorarrest niet opgeheven.

Het is nog onbekend wanneer de zaak tegen Z. inhoudelijk wordt behandeld. In december staat opnieuw een pro-formazitting gepland. De verdachte blijft tot die zitting in elk geval in voorarrest. De advocaat van Z., Renske van Zanden, blijft erbij dat haar cliënt alleen maar wilde bemiddelen in een ruzie over geld en niets te maken heeft met de moord.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen