Lekker struinen in de natuur met de IVN in Heemskerks park Assumburg

© beeld IVN

Van onze verslaggever
Heemskerk

IVN Midden Kennemerland houdt woensdagmiddag 28 september een herfstactiviteit in de struinnatuur van park Assumburg in Heemskerk.

Lekker struinen, tussen de bladeren, onder de struiken en in de planten op zoek naar bodemdiertjes, insecten, paddenstoelen, eikeltjes en misschien ook wel kikkers.

Speurtocht

De natuurgidsen van IVN hebben loepjes, schepjes en zoekkaarten bij zich om op speurtocht te gaan. En zij kunnen veel vertellen over wat er allemaal te vinden en te zien is.

Het verzamelpunt voorafgaand aan de activiteit is het hekje van de struinnatuur op de Zuidermaatweg in Heemskerk. Deze kun je vinden tegenover de ingang van volkstuinvereniging De Akermaat, Zuidermaatweg 3 bij de IVN-vlag. Daar worden de belangstellenden om 14.30 uur verwacht, de wandeling duurt tot uiterlijk 15.45 uur.

De wandeling is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd met hun ouders en grootouders.

Kosten zijn er niet, wel graag van tevoren aanmelden via: www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland. Er is plaats voor maximaal 25 personen. Parkeren kan bij de parkeerplaats nabij de natuurijsbaan van Kees Jongert op de Adelaertlaan 1-3.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen