’You raise me up!’ Reaching Hand zingt samen met zieke Kathleen voor MS-behandeling

Kathleen zingt mee met haar oude koor.© Foto aangeleverd

Tanja Koopen
Enkhuizen

’You raise me up!’ zongen de koorleden van Reaching Hand. Het optreden van het Enkhuizer koor voor Kathleen Prens was een succes.

Reaching Hand besloot een zangmarathon te houden voor oud koorlid Kathleen Prens uit Hoorn. Kathleen (34) heeft al sinds haar 22e multiple sclerose, waardoor ze steeds meer belemmerd raakt in haar dagelijks leven.

Ze hoopt dat een behandeling in Mexico verlichting zal geven en haar toekomstperspectief vergroot. Maar dat kost zeker 65.000 euro. En dat geld heeft ze (nog) niet bijeen. Met diverse acties heeft ze inmiddels geld opgehaald, maar niet voldoende.

Leden van Reaching Hand besloten Kathleen te helpen en trokken met hun marathonsessie voor de Westerkerk heel wat publiek. Mensen konden een verzoeknummer aanvragen of aan een rad draaien, waarop het koor het gekozen nummer ten gehore bracht.

(Tekst gaat door onder de foto)

Reaching Hand treedt op in de Westerstraat.© Foto Aangeleverd

En dat bleek een succesformule, bevestigt Jorien Schipper namens het koor. „We hebben ook via Facebook sponsoren gezocht. We kregen veel verzoeknummers, zoals ’You raise me up’ en ’When you believe’. Er waren mensen die speciaal voor ons kwamen. We zongen bewust de Westerstraat in en trokken zo extra veel mensen.”

Ook oud-koorleden kwamen naar het optreden om het koor te versterken of te steunen. Kathleen kwam ook langs en zong zelfs mee met haar oude koor.

(Tekst gaat door onder de foto)

Veel publiek bij het optreden van Reaching Hand.© Foto Aangeleverd

Hoeveel de marathonsessie heeft opgeleverd verklapt Jorien nog niet. „We krijgen nog het een en ander binnen, daar gaan we begin oktober Kathleen mee verrassen.”

Lees ook: Kathleen (34) heeft MS en kan steeds minder. Mexico is haar laatste hoop. ’Ik weet niet of ik anders nog wel verder wil’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen