Hond verjaagt daders bij gewelddadige beroving op baasje in Zaandam, getuigen gezocht

© Stockfoto

Internetredactie
Zaandam

Twee mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag geprobeerd een vrouw te beroven op de Tjotterlaan in Zaandam. Tijdens de beroving beet de hond van de vrouw één van de daders. Zij gingen hierna zonder buit ervandoor.

Rond 01.40 uur liep de vrouw met haar hond over de Jachtenlaan. Toen zij overstak en de Tjotterlaan inliep, kwam er een scooter met twee personen erop op de stoep achter haar rijden. Plots stopte deze naast haar. De bijrijder probeerde met geweld haar spullen af te pakken, waarop een worsteling ontstond.

Toen de bestuurder van de scooter ook mee ging doen, sprong de hond van het slachtoffer op en beet de man in zijn arm. Daarop gaven de twee daders hun poging op en gingen er op de scooter snel vandoor in de richting van de Ds. Martin Luther Kingweg.

De vrouw liep bij de poging beroving letsel op.

Signalement

De politie heeft het geweldsincident in onderzoek en zoekt getuigen.

De bestuurder was een man tussen 17 en 20 jaar oud, rond 1,75 m. lang met een lichte huidskleur. Hij droeg een zwarte jas. De bijrijder was ook man van zo’n 17-20 jaar oud van ongeveer dezelfde lengte. Hij had een licht getinte huidskleur. Hij had donkere kleding aan en droeg een pet.

Zij reden op een grijs/blauwkleurige scooter zonder windscherm en droegen beiden geen helm.

Heeft u iets gezien? Of heeft u een camera en mogelijk beelden van de betrokkenen? Dan graag contact opnemen met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.