Tijdelijke fietsbruggen langs N243 zijn eindelijk geplaatst. Door werkzaamheden kunnen ze pas na december worden gebruikt

Het brugdek voor de Vrouwensloot wordt naar zijn plek getakeld.© Foto provincie Noord-Holland

Het brugdek over de Beemsterringvaart is gereed.© Foto provincie Noord-Holland

Het brugdek over de Vrouwensloot ligt op zijn plek.© Foto provincie Noord-Holland

1 / 3
Martijn Gijsbertsen
Stompetoren

De tijdelijke brugdekken voor de fietsbruggen over de Vrouwensloot, Jispersloot en Beemsterringvaart langs de N243/Schermerhornerweg zijn maandagochtend vroeg geplaatst.

Eerder werd deze klus door onderaannemer BAM Infra uitgesteld, omdat de leverancier van de brugleuningen deze niet tijdig kon leveren.

De bruggen zijn door fietsers nog niet te gebruiken, aangezien de rijbaan en het fietspad op dit deel van de N243 door werkzaamheden nog tot december 2022 zijn afgesloten voor verkeer. Zo heeft de provincie Noord-Holland, wegbeheerder, bekendgemaakt. Daarna kan dit wel.

De tijdelijke brugdekken zijn een alternatief voor de 3D-betongeprinte fietsbruggen, die aanvankelijk over de sloten en vaarten zouden worden geplaatst. In deze constructies zijn afgelopen zomer echter scheurtjes geconstateerd.

De bedoeling is dat er uiteindelijk wel zulke geprinte fietsbruggen komen. Wanneer dat is, is niet bekend. Deze moeten opnieuw worden gemaakt. Tot die tijd blijven de tijdelijke brugdekken liggen.

Rotondes

De N243 tussen Alkmaar en Avenhorn wordt compleet vernieuwd. Er komt onder meer nieuw asfalt, de provinciale weg wordt verbreed en krijgt zes rotondes. Hoofdaannemer van dit miljoenenproject is Boskalis.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.