Veel hinder door kop-staartbotsing met drie auto’s bij Cruquius, bestuurder (60) uit Zwanenburg aangehouden en rijbewijs ingevorderd

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 3
Internetredactie
Cruquius

Het verkeer op de N201 bij de Cruquius ondervond maandagmiddag veel hinder van een verkeersongeval. Drie auto’s raakten betrokken bij een kop-staartbotsing op de Kruisweg richting Heemstede ter hoogte van het ziekenhuis. De veroorzakende bestuurder bleek bijna vijf (!) keer de toegestande hoeveelheid alcohol te hebben gedronken, zijn rijbewijs is ingenomen.

Omstreeks 15.15 uur ging het mis. Een automobilist kon niet meer op tijd remmen en botste achterop de auto voor hem. Uiteindelijk waren er drie voertuigen bij het ongeval betrokken.

Een vrouw en twee kinderen die in de aangereden middelste auto zaten kwamen met de schrik vrij. Een meisje heeft een troostbeertje gekregen tegen de schrik.

De veroorzaker van het ongeval, een 60-jarige man uit Zwanenburg, is door ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest de bestuurder mee naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. Daar blies de man 1055 ugl (bijna vijf keer teveel). Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Vanwege het ongeval waren drie van de vier rijstroken gestremd. Het verkeer richting Heemstede ondervond hierdoor veel hinder.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen