Voormalig korfbaltrainer KZ wordt directeur gymnastiekunie

Remco Boer als trainer bij KZ.© Archieffoto

Van onze verslaggever
Beekbergen

Oud-trainer van korfbalclub KZ Remco Boer (52) wordt de nieuwe algemeen directeur van gymnastiekunie KNGU. Hij volgt per 1 december Marieke van der Plas op, die dit voorjaar vertrok en momenteel wordt vervangen door interim Ton Leeggangers.

Remco Boer was twee keer één seizoen actief in Koog aan de Zaan. In 2010/2011 bleef het bij één jaar als trainer omdat hij vanwege zijn privésituatie moest stoppen. Na het seizoen 2019/2020, waarin hij een trainersduo vormde met Dennis Doves, zat Boer niet op één lijn met de spelers en vertrok hij, waarna Doves in zijn eentje verder ging.

Hij heeft al de nodige ervaring opgedaan als bestuurder. Boer was van januari 2016 tot september 2017 directeur van het Kenniscentrum Sport Nederland en daarvoor meer dan tien jaar de topman van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Verder was hij ook nog bestuurslid bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV). Hij is nu nog gemeentesecretaris in de gemeente Wijchen en directeur van de Werkorganisatie DrutenWijchen.

’Veerkracht en vertrouwen’

De nieuwe directeur kijkt uit naar zijn functie bij de turnbond. „De gymsport, met al haar disciplines, is een sterk merk en diepgeworteld in de Nederlandse samenleving. Tegelijkertijd heeft de bond, met al haar betrokken leden, een zware periode achter de rug. Ik kijk er enorm naar uit om vanuit positiviteit, veerkracht en vertrouwen samen te bouwen aan deze fantastische sport.”

Van der Plas kondigde afgelopen maart haar vertrek aan na een roerige periode waarin de Nederlandse turnsport te maken kreeg met een omvangrijke zaak rond grensoverschrijdend gedrag. De KNGU gaf opdracht tot een diepgaand onderzoek en schakelde ook het Instituut Sportrechtspraak in. De gymnastiekunie vond in mei in Jeroen van Leeuwen een nieuwe technisch directeur. Hij volgde de opgestapte Mark Meijer op.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen