Hollandia T gelijkwaardig tegen Meervogels, maar wel onderuit

Tuitjenhorn

Hollandia T heeft in eigen huis met 0-1 verloren van het sterke Meervogels. Trainer Jan Berkhout had wel een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd. ,,Hier kunnen we mee verder.”

Trainer Jan Berkhout had zijn formatie wat aangepast in de allereerste thuiswedstrijd van dit seizoen. ,,Meervogels heeft een sterke ploeg, dus speelden we met twee spitsen, Rory Burger en Kick Glas, en dat pakte heel aardig uit.”

De nieuwe oefenmeester baalde van het verlies. ,,Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, ik vond dat beide teams goed in balans waren.”

De rust werd bereikt zonder doelpunten, maar na een kwartier in de tweede helft kwam Meervogels uit het niets op 0-1. ,,Toen zijn we met drie spitsen gaan spelen en hebben we Meervogels bij de strot gegrepen, maar we kregen de bal er maar niet in. Het was echt eenrichtingsverkeer.” Berkhout verweet zijn ploeg niets. ,,Iedereen haalde een dikke voldoende, hier had echt meer ingezeten.”

Lyrisch was de trainer over Nick Burger, de speler die deze zomer terugkwam van Odin’59. ,,Wat een klasbak is dat, dat zie je maar zelden in de derde klasse. Hij stond centraal achterin met Stan Groenland en dat staat als een huis.”

Hollandia T - Meervogels 0-1.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen